Omwenteling en veldslag in de kinderopvang

Van de week had ik het erover dat we door de immigratie weer terug gaan qua inwonersaantal in Nederland. Hier moet ik toch even een bijstelling op doen. Er komt namelijk weer een nieuwe bevolkingsgroep bij. Gecreëerd door ons eigen kabinet, dankzij de bezuinigingen.

Hoor je bij je buren gehamer en geboor? Hebben zij kleine kinderen? Dan is de kans groot dat zij binnenkort op Schiphol staan om de au pair uit Azië te verwelkomen! Zolderkamers worden verbouwd en ingericht voor de au pair. Nederland is ontzettend creatief als het om ‘gekort worden’ gaat. Het loont wel degelijk om een inwonende au pair in te laten vliegen. Zeker als je grootverdiener bent, is de kinderopvangtoeslag in 2013 niet rendabel meer.

Ik hoor vooral dat de au pairs uit de Filippijnen ingevlogen worden. In de Filippijnen is een groot deel van de bevolking katholiek. En laten wij hier in Nederland nou vooral behoefte hebben aan nieuwe katholieken! Alle kerken stromen hier leeg, dus misschien kunnen ze opgevuld worden met Filippijnen? Kan die pastoor uit Tilburg wat foto’s ophangen van nieuwe parochianen, hoe leuk! En voor al die kranten en tijdschriften die slecht draaien: de Zuidoost Azië krant of het vrouwentijdschrift de Aziatische Corazon Aquino. Succes verzekerd!

Einde van het jaar komen dan weer de eerste echtscheidingen, pappa gaat er met de Filippijnse vandoor. De eerste rechtszaken over uitbuitingen en seksuele intimidatie van de au pair. Geweldig jaar gaat dit worden!

Er zijn ouders die per 1 januari van dit jaar, de kinderen al van de opvang hebben gehaald. Een groot deel wacht nog even af. Ze willen zelf in januari bewust zien, over welk bedrag ze de pijn gaan voelen in de kinderbeurs. Meestal is de opzegtermijn twee maanden bij de kinderopvang. We zijn in dit land dol op onderzoekjes en lijstjes, dus per 1 april verwacht ik de eerste resultaten over de kinderopvang. En een maand later krijgen we weer een nieuwe lijst, want ze waren wat dingen vergeten mee te nemen in het onderzoek. Ik ben bewust dol op dit land!

De kinderopvang is aan het veranderen. Groepen worden samengevoegd en personeel met korte contracten kan de kinderboot verlaten. Ontslagen mensen met diploma worden gastouder aan huis of werkeloos. Commerciële dagverblijven worden de trend met uurtarieven. De gewone kinderopvang wordt flexibeler en klantvriendelijker. Vroeger moest je kind thuis blijven als ie ziek was. Nu is de klant koning en wordt het kind alsnog toegelaten, want anders stappen de ouders naar een ander. Of dit zo goed is voor de andere kindjes, betwijfel ik.

Wat bezuinigingen op de kindertoeslag al niet allemaal teweeg kunnen brengen.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

dzJT

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>