Brein kortsluiting

Ik kwam een opvallend positief berichtje tegen. Almere zoekt inwoners die willen meedenken met de gemeenteraadsleden. Op elk raadslid vijf tot tien inwoners. De raadsleden kunnen deze inwoners dan raadplegen voor advies. Samen, mooi initiatief. In het stadhuis werd een bijeenkomst gehouden waarop inwoners konden melden, op welke manier zij willen meedenken. Er kwamen maar liefst negen inwoners opdagen. Dan ben ik toch weer benieuwd wat de redenen zijn van dit lage opkomstpercentage. Geen vertrouwen in de politiek? Werkt iedereen in Almere en hebben ze daarom weinig tijd? Of gaat gewoon alles al goed in Almere? Wie het weet mag het mij mailen.

Het schuldenplafond in de VS is weer verhoogd. Als ik mijn plafond in de woonkamer wil verhogen kost dat mij aardig wat geld. Gelieve de factuur hiervan wel binnen 14 dagen na werkzaamheden te betalen…

De Fyra-trein van Italiaanse makelij is niet meer, was niet meer in het rechte spoor te houden. Deze week is vervoersbedrijf Connexxion volledig in Franse handen gekomen. Zullen we vragen of ze ook goed zijn in treinen maken, voordat we het spoor bijster raken?

Wat viel er verder nog op in het nieuws?

*Je gooit een waxinelichthouder naar de gouden koets in 2010 en je krijgt nu pas de uitspraak: vijf maanden cel. Het voorarrest was langer en dus ben je vrij.

*Je wilt de wereld verbeteren en je stuit bij toeval op de inlogcode van een internetsite. Je toont dit aan en verwacht een bloemetje en een bedankje. Je krijgt een eis van 750 euro voorwaardelijk en een boete van 750 euro aan je 50+ broek.

*Je bent manager bij een bank en slaat de plank mis, mismanagement. De zelfstandigheid van de bank gaat en de nationalisatie komt. Als burger hoef je hier toch niet aan mee te betalen via de belastingen? Dan zou er toch iets mis zijn?

Iets in mijn brein, gaat nu ook helemaal mis en er dreigt een lichte kortsluiting te ontstaan. Of heet dat bewust worden van?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ca8fO

Please type the text above: