De iPad-basisschool

De iPad-basisschool is een feit. Alle leerlingen krijgen een iPad op school en die mag ook mee naar huis. Van de vroege ochtend tot in de vroege avond kan de iPad leerling op school verblijven. Alle lokalen zijn voorzien van een digitaal schoolbord. Geen schoolboeken meer en alle lessen op de iPad. Maakt een leerling een fout dan wordt een oefening automatisch herhaald. Hogere leerresultaten en dus de perfecte leerling. Tja…

Een, twee in de maat

Anders wordt de iPad kwaad

Maar de iPad wordt niet kwaad

Want wij lopen in de maat

Je komt om 07.00 uur op school met de iPad voor je gezicht gebonden op het iPad leesplankje. De iPad is alle kanten op te draaien, via een constructie op het hoofd. De afstand tussen de ogen en de iPad wordt bepaald via een irisscan. De ruimte tussen de ogen en de iPad is net voldoende om de mond te bereiken voor wat drinken en eten. Natuurlijk alleen als op het scherm verschijnt: pauze!

Om de ogen ook voor langere afstanden scherp te houden, kun je af en toe de iPad wegdraaien en op het digitale schoolbord de lessen van de juf of meester volgen. De juffen en meesters hangen in een mobiele glasvezelunit boven de school. Natuurlijk is de helft van de leerkrachten al wegbezuinigd. Een voordeel is wel dat een leerkracht geen verklaring van goed gedrag meer hoeft te hebben, want er is geen lichamelijk contact meer met de leerlingen.

Na de pauze is er gymles. Je kunt de iPad dan plat op je hoofd draaien en gebruiken om er een bal mee te koppen. Je kunt hem ook helemaal doordraaien naar de voeten zodat je kunt iPad-borden op het schoolplein. Tevens zijn er wieltjes verkrijgbaar die je onder de iPad kunt draaien zodat je kunt roller-iPad-en.

Als je ouders om 19.00 uur voor de school staan met de iPad-roller-auto, dan gaan jullie nog even langs de supermarkt voor het avondeten. De rekening betalen jullie met de iPad. Je gaat na het eten gamen en televisie kijken op de iPad. En voordat je gaat slapen, leest de iPad een verhaaltje voor.

Voor het wassen en tandenpoetsen mag de iPad af. Je zet hem in de speciale standaard naast het bed en kijkt of de wekkertijd goed staat. Je plugt hem met een snoertje in een oor, voordat je de ogen sluit. In de nacht verzamelt de iPad al je geleerde gegevens, vat deze samen en stuurt ze door naar de leerkrachten. Zij hebben dan de volgende dag een goed beeld van wat jij die dag allemaal hebt geleerd. De dromen van die nacht gaan naar het Koningsboek dromen voor de Koning.

Welterusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

yLyJ

Please type the text above: