De gesloten Dixie van Occupy Den Haag

Ik had even tijd over en heb toen koffie gedronken bij de mensen van Occupy in            Den Haag. Met eigen ogen eens zien of zij inderdaad die uitkeringstrekkers zijn waar veel mensen over praten zonder ooit er geweest te zijn.

Occupy mag vanaf half september weer demonstreren op het Malieveld in Den Haag. De rechter vindt dat de gemeente Den Haag niet goed duidelijk heeft kunnen maken waarom de actievoerders ’s nachts weg moesten.

Voorwaarde is wel dat het overzichtelijk moet zijn en dat de tenten niet helemaal afgesloten mogen worden. Vooral dit laatste wekt hilariteit. Er staat nu een partytent met een luifel eraan en de voorkant van de tent is open. Je kunt de mensen in de tent dus zien zitten. De grap is dat naast de tent staat een Dixie staat. (toiletcabine) Deze is helemaal afgesloten als je erin zit en dit mag dan weer wel.

Ik moet zeggen dat het er allemaal goed geregeld uitzag. Duidelijke borden dat alcohol en drugs niet zijn toegestaan. Schone tent en warme koffie. Er is altijd een iemand die de verantwoordelijke dienst heeft en de telefoon op zak heeft. Toen ik er was waren er allemaal hartelijke mensen.

Een van de mensen daar vertelde dat hij bewust zijn baan heeft opgezegd om in de tent te gaan zitten. Hij vangt geen uitkering en leeft van de giften van mensen. De verhalen van drugverslaafden en uitkeringstrekkers verwijst hij naar het land der fabelen. De politie komt ook regelmatig controleren.

“Wij zitten hier voor alle Nederlanders!”

Ik kan het een ieder aanraden eens een praatje te gaan maken bij de tent, dan weet je waar je over praat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

xaUp

Please type the text above: