Eenzame dag van de duurzaamheid

De dag waarop we samen het verschil kunnen maken, maar waar is de partij gebleven die zich daar altijd hard voor inzet? Ik heb ze niet gehoord vandaag, o ja, toch wel.

Vandaag in het nieuws dat Nel van Dijk de nieuwe voorzitster wordt van de commissie die de drastische verkiezingsnederlaag moet evalueren. Het was dus wel een duurzaam dagje voor GroenLinks met een nieuwe voorzitster kiezen voor deze commissie. Ja, GroenLinks heeft zin in de toekomst.

Afgelopen weekend heb ik wat meningen gehoord over het wel en wee bij GroenLinks en een ding was ik het wel mee eens. Het is net voetbal. Als een trainer een tijdje niet presteert dan wordt hij al snel vervangen door een andere trainer. Dit terwijl het probleem bij de spelers ligt, die als team geen eenheid vormen of gewoon de kwaliteiten niet in huis hebben om te scoren. Trek dit verhaal door naar GroenLinks en je hebt  geen evaluatie commissie meer nodig. Het kan zo simpel zijn.

Dus alleen al voor je kiezers, vooruit kijken en snel alle neuzen weer dezelfde kant op. Ga om die tafel zitten met zijn allen. Of ga samen met de Partij voor de Dieren en zet Marianne Thieme aan het hoofd. Succes verzekerd en na de volgende verkiezingen heb je dan geen evaluatie commissie meer nodig.  Bewust worden van dat je kunt samenwerken.

Ik heb zelf vandaag maar weer eens gekeken wat zonnepanelen kosten, maar daar wordt ik alsnog niet vrolijk van. Wel de verwarming uitgelaten vandaag en nu maar hopen dat ik niet ziek wordt want ik las net ergens dat je niet meer onnodig naar de huisarts mag gaan, krijg je een boete…..

Morgen naar Den Haag naar de eerste zitting in een belangrijke rechtszaak van Milieudefensie en vier Nigeriaanse boeren tegen Shell, wegens jarenlange olievervuiling in drie dorpen in de Nigerdelta. Ach, dan valt het hier in Nederland best nog wel mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nWhIa

Please type the text above: