Wat je wel hebt en kunt!

Bij de Voedselbank ging het over het gestolen geldbedrag bij de Voedselbank in Almere. Schandalig en heel laag vonden de mensen dit! Stelen van de armen, hoe verzin je het. Ook de beelden van plunderingen uit de Filipijnen bijvoorbeeld.  En hier in eigen land: een jongen beroven die in zijn rolstoel zit. Wat zijn mensen toch rare en nare wezens.

Bij de Voedselbank ging het ook over de schuldhulpsanering. Toevallig had ik hier van de week ook iemand mee. Dat het vier tot acht maanden duurt voordat je in de schuldhulpsanering terecht komt. Bij sommige mensen zelfs een jaar of langer. Allemaal zonde van de tijd, de mensen willen graag hulp en de gemeente kan dit niet snel bieden. En dan komt de rest van de zorg ook in het gemeentepakket binnenkort. Hoelang zullen die wachttijden dan worden?

“Ik voel mij net een dood blad dat in een hoekje ligt, klaar om opgeveegd te worden.”

Mooie zin van iemand die geen uitweg meer ziet en wacht en wacht om geholpen te worden.

Opvallend dat de meeste mensen zo snel mogelijk weer zelfstandig willen worden en op eigen kracht zichzelf en het gezin weer draaiende willen houden. Juist deze mensen duiken niet in de slachtofferrol. Het is mooi om te vernemen dat mensen wel wat hulp krijgen van familie of vrienden. Vaak zijn dit mensen die zelf ook heel diep hebben gezeten en zich kunnen verplaatsen in iemand die alles verloren heeft.

“Kijk naar wat je wel hebt en kunt en niet naar wat je niet hebt en kunt.”

Ook deze zin kwam langs bij de Voedselbank. Eigenlijk zou iedereen in Nederland verplicht alles moeten worden afgenomen en dan via de Voedselbank opnieuw beginnen. Wat een sterk land zouden we dan krijgen, ha ha!

Verder ook mooi dat er een Eetclub is, waar cliënten van de Voedselbank af en toe gratis mogen komen eten. En onze inzamelingsactie voor de voedselpakketten heeft 124 boodschappenpakketten opgeleverd. Mensen doneerden hun C1000 zegels aan ons. En zo kunnen we weer heel wat mensen blij maken! Bewust: dank jullie wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2sO7Rt

Please type the text above: