In het licht van de vuurtoren

Zo, ik ben weer terug in eigen land en heb genoeg om over te schrijven. Met eigen ogen weer eens bewust het eiland  Fuerteventura gezien. Vlakbij de vuurtoren en aan zee, altijd licht. En wat ging de zee tekeer zeg. De natuur blijft fascinerend en zeker de kracht van de zee. Opvallend waren de muren van water, rare golven. Ik werd er speciaal voor van mijn strandbedje afgehaald. De stroming was erg sterk en te ver de zee in gaan was onverantwoord. Ook erg leuk dat er een drone langs de kustlijn kwam zetten, vlak voor mijn neus. Nog opvallender was dat niemand er raar van op keek of het er over had. Wel kijkt iedereen naar boven als er F16’s overscheuren. Kortom, de drone is al onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Bewust stukje natuur of zoiets, de drone duif.

Ook hadden wij de eer om in de avond een groot stuk puin langs te zien komen in de lucht. Een vuurbal, erg mooi om te zien. Als je bewust om je heen kijkt dan zie je van alles.

Heerlijk was ook het “geen gezeik over vuurwerk” op dit eiland. Gewoon een mooi groot vuurwerkje en een paar losse knallen en een kwartier later was het weer muisstil. Wat dat betreft heb ik Nederland geen moment gemist. Ik vernam bij thuiskomst dat het vuurwerk hier, de mensen zelfs deed denken aan rennen door de velden in de Tweede Wereldoorlog en dat er emoties loskwamen. Waar een klein land als Nederland weer groot in kan zijn. Je zal het maar bewust meegemaakt hebben.

Nog even over de bagage bij het vliegen. Het woord handbagage: bagage die je op reis bij je houdt. Ik verbaas mij over het grote aantal trolleys die mensen meenemen als handbagage. Bijna net zo groot als mijn bescheiden koffer? Er kunnen vier van die dingen in zo’n bagageluik en dan is ie vol. Waar zijn de bescheiden rugtas en handtas gebleven? En dan dat onbekende stel voor ons dat twee kilo teveel aan bagage bij zich had. Of wij hun twee kilo bagage wilden overnemen zodat ze geen twintig euro moesten betalen. Denken de mensen nou echt niet bewust meer zelf na? Nooit doen de spullen van een ander overnemen in je koffer of handbagage. Als je genoeg geld hebt voor twee kilo overgewicht aan bagage dan kun je ook twintig euro betalen…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

k30qz5

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>