H&P debat

H&P, klinkt als een grote modezaak met paspoppen. Kwam zo maar in mij op gisteren tijdens het volgen van het H&P debat. Waar komen de metadata toch vandaan? Waar de paddenstoelen staan. Ook dat kwam zo maar in mij op tijdens het volgen van het debat. Moeten we de vet-tax niet eens gaan invoeren? Door al die te strakke colbertjasjes rondom de buik, kwam zomaar in mij op tijdens het volgen van het debat. Marianne Thieme sprak aan het begin over dat er ook in andere landen meegeluisterd werd naar dit debat. Je weet niet half hoe, kwam zomaar in mij op. Ik had persoonlijk de grap gemaakt. Commissie van water en vuur en al die handjes de lucht in op aarde.

En er kwamen excuses, geweldig. Eerste termijn, tweede termijn en derde termijn . De meeste mensen kennen alleen de betalingstermijn waar ze van wakker liggen. Kwam zomaar in mij op. Bewust aansturen op of onbewust aansturen op, afwegingen, het is zoals het is, vertrouwen, de waarheid, geheim van Staat, landsbelang, doofpot, brief, evident, verschoningsrecht en modus operandi . Leuke woorden voor Scrabble, kwam zomaar in mij op.

Opvallend kwam er voorbij, dat de informatie van Snowden nooit voor het publiek bestemd was.  Publiek? Een land heeft inwoners, mensen, mensen met een naam. Publiek? Kwam zomaar in mij op en ik heb niet geklapt tijdens het debat.

Ik heb eigenlijk maar een vraag: komt er nog een debat over de veiligheidsdiensten? Wie controleert wie, informatie waar de inwoners van een land graag een antwoord op willen hebben. Gewoon omdat het dan duidelijk is. En moeten er soms niet eens wat wetten aangepast worden? Nieuwe tijd, nieuwe wetten, meer duidelijkheid en meer openheid en zonder dat het veiligheidsbelang van ons land in gevaar komt?

Belang van de Staat, dat het woord nog bestaat. Belang van Europa, misschien kan ik eens een nieuw woordenboek maken, het gevoelswoordenboek van de Nederlander.

Bewust niet informeren, daar ging het bijna op stuk. Plasterk kreeg eindelijk zijn eigen tv show, zijn one man show. Met opgeheven hoofd het podium af, ik blijf, de steen van de maag.

Er was veel mist in ons land en vandaar dit debat. Mist trekt altijd weer op en dan komt de zon weer terug…licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

faYC

Please type the text above: