En de winnaar is…

De ECB bingokaart, hoe kom je erop, humor op de televisie gisteren. Volgens mij gaan er nu wel iets meer journalisten aan het werk en proberen de werkelijkheid te benaderen, goed teken. Mocht iemand nog tijd over hebben… Bewust verslag van de komende verkiezingen in Afghanistan zou fijn zijn. En ook leuk om te weten zou zijn, hoeveel van de verkochte huizen in Nederland in het bezit zijn van niet Nederlanders. Tja, je hebt zo je wensen als kijker of lezer.

Vandaag de banencijfers? Misschien kunnen we die ook aan het weer koppelen? Ik voorzie binnenkort een heel ander weerbericht op de televisie. In Nederland is het lachen met het UWV. De subsidie voor de 55-plussers wordt uitermate goed besteed. Ze krijgen een uurtje les in netwerken, want netwerken is de kans op een nieuwe baan. LinkedIn is het advies en heel 55-plus raakt in de stress en begrijpt er geen hout van… Ook lachwekkend dat op een enkeling na, de hele groep zegt: “geef de banen die er zijn alsjeblieft aan de jongeren en laat ons met rust.” Het UWV wil alleen gemotiveerde 55-plussers zien maar niemand haalt het in zijn hoofd om niet te komen want voor je het weet heb je een aantekening. Zo zitten er dus allemaal 55-plussers niet te wachten op de cursus en op een baan. Maar om nou uit de arbeidsmarkt te stappen, dat doe je ook weer niet want jij bent ontslagen. Ik heb vreselijk gelachen maar wat zonde van de moeite en het subsidiegeld. Basisinkomen voor al deze mensen en lekker vrijwilligerswerk laten doen. (Of bingo…) En de personen die wel gemotiveerd zijn, die vinden zelf wel een baan.

Ik hobbel lekker door en luister naar de mensen. Zo ook de komende gemeenteraadsverkiezingen. Veel mensen gaan niet stemmen en dan heb ik het over mensen met een laag, midden en hoog inkomen. Toch makkelijk dat je straks het midden inkomen gewoon kunt weglaten. Als er geen wonder komt dan vervalt midden helemaal, wel makkelijk voor de grafieken. De mensen die ik spreek, vinden de politiek oneerlijk en ze zijn er alleen maar in verkiezingstijd. Ze zien er het nut niet van in om te gaan stemmen. Als ik voor mijzelf spreek: ik ga naar het stemlokaal en stem op een vernieuwende partij die de bewuste werkelijkheid zo dicht mogelijk benaderd. Mocht er niet zo’n partij zijn binnen de gemeente dan zou ik toch naar het stembureau gaan met een viltstift. Ik zou op het stembiljet mijn persoonlijke wens zetten voor de komende jaren en deze in de bus gooien. Cc tje naar Den Haag en Brussel erbij en klaar. Zo krijgt men toch een mooi overzicht van wat er leeft onder de bevolking.

Laten we in hemelsnaam hopen dat het weer goed is op de verkiezingsdag, anders krijgt het weer daar ook de schuld van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2zC

Please type the text above: