De bewuste verjaardag

Het heeft zo zijn voordelen om niet meer op Facebook te zitten. Niemand weet dat je vandaag jarig bent, alleen je echte goede vrienden. Zij zetten jouw verjaardag op de kalender of weten deze uit hun hoofd. Een mooiere manier om erachter te komen, wie je echte vrienden zijn, is er niet. Ik heb er de grootste lol om en hoef geen onzinnige berichten meer te beantwoorden. Like!

Afgelopen weekend en al ver ervoor, kreeg ik al cadeautjes. Bewuste cadeautjes en met het hart geven. Erg blij ben ik met een tweedehands fiets die voor mij is omgetoverd tot een soort van racefiets. Skihelm op en gaan op dat ding straks, als je maar lol hebt. Ook leuk zijn de ansichtkaarten met hartverwarmende wensen, gewoon ouderwets met de post, heerlijk. Ook een kaart met een tekst erop van Johann Wolfgang von Goethe. Ik heb de beste man maar even opgezocht en ik weet nu wie hij was. Vandaag vier ik mijn verjaardag in het buitenland en het gaat vast een gouden verjaardag dag worden.

Ook mooi was mijn wandeltocht van afgelopen zaterdag. Overal in het water zwommen de ganzen met kleintjes! Gemiddeld drie kleintjes per gans. In mijn eigen watertje heb ik ook een ganzenechtpaar met vijf kleintjes. Ik heb ze eens een tijdje zitten observeren en een gans kijkt altijd omhoog en niet omlaag. Ik weet totaal niets van ganzen maar heb toch opgemerkt dat de ganzen aanslaan op het geluid van vliegtuigen in de lucht. Zodra ze er een horen, draaien ze mee met het geluid, net zolang tot het geluid wegebt. Keer op keer bij elk vliegtuig, apart. Komt het door het geluid? Vinden ze een vliegtuig een gevaar? Beseffen ze ook dat ze afgeschoten worden vanwege hun hinder voor vliegtuigen?

Zo heb ik laatst ook een test gedaan met vissen. Bij een hard bonkend geluid zwemt de vis naar de bodem. Is het geluid weg, dan komt de vis weer naar boven. Zijn er daarom meer vissen dichterbij de bodem? Ik denk en ik denk.

Je zou bijna denken dat dieren geluiden herkennen en daar gedrag op vertonen. Dieren lijken echt veel op mensen en je kunt veel van ze leren. Overigens is er ook in eenden land een oorlog. De meerkoeten vallen aan in de eenden wereld, alle eenden worden aangevallen door de meerkoeten, erg grappig. Nestbescherming?

Op mijn wandeltocht vlogen er ook duiven mee, de vrede was met mij.

Grappig dat ik alles gewoon waarneem en later er pas over ga lezen als het mij boeit. Zo stap ik overal onbevangen in en dat is best leuk.

Even een week geen berichten op mijn blog, ik ga bewust genieten en later schrijven. En Nederland draait ook zonder mij, volkomen door.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

jQj6tU

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>