Plantjes maken ziek

En zo kan het gebeuren dat je weer eens een paar keer in een ziekenhuis komt. Op bezoek, dat dan wel gelukkig. Ik had wel pech met mijn plantje. Eerst al bij de aankoop, ik wilde geen hemdtasje eromheen want het kleine plantje zat al in het plastic verpakt. Ik had ook een eigen tas mee. Helaas, om diefstal te voorkomen en om te zien dat je het plantje bij hun had gekocht, ik was verplicht om het tasje te accepteren. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Wat is er mis met een kassabon die aantoont dat je het plantje hebt gekocht? Iets verderop zat een grote supermarkt met ook plantjes en er zal ongetwijfeld iets zijn voorgevallen met plantjes. Maar om mij de keuzevrijheid van het wel of niet in een plastic tasje te ontnemen, ik was er niet blij mee. Daar ga ik dus nooit meer heen, klant kwijt.

Nu heb ik zelf vaak in het ziekenhuis gelegen en ik had altijd een hele planten en bloemtuin om mij heen. Zelfs een kerstboom in de pot met lampjes. In dit ziekenhuis mag dat dus niet. Kunstplanten mogen en echte niet in de grond. Hoeveel pech kun je hebben op een dag met de aankoop van je plantje… Voorschrift is voorschrift en dus het plantje is niet meer in het ziekenhuis. Ik heb het nog even opgezocht en kwam de volgende tekst tegen: bloemen en planten (inclusief het water of de grond waarin ze staan) kunnen effectief grote hoeveelheden ziekmakende bacteriën of schimmels bevatten. Maar uit een literatuuronderzoek van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat nooit is aangetoond dat hierdoor ook infecties werden veroorzaakt. Daarom adviseert het RIVM dan ook geen verbod van bloemen in ziekenhuizen.

Het is dat ik het de patiënte niet wil aandoen, anders zou ik het bewust zelf even gaan onderzoeken…

Het is best leuk zo’n ziekenhuis waar je geen patiënte bent. Een boekwinkel, kledingwinkel, kapper, apotheek, thuiszorgwinkel en een immens groot restaurant. De patiënte moest wel uren wachten op de spoedeisende hulp voordat ze werd opgenomen maar dat mag de pret niet drukken. Ze hebben daar wel een echte kok en het eten schijnt lekker te zijn.

Ik vermoed dat ik binnenkort per ongeluk op een alarmknopje daar ga drukken om te kijken hoelang het duurt voordat er iemand komt, gewoon omdat het leuk is… Laatst nog ergens gedaan en dat duurde zo’n 10 minuten voordat er iemand door de intercom ging praten.

Geen plantjes meer, ik vrolijk de boel wel op een andere manier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3Ppi

Please type the text above: