Vakantie is leuk

Vakantie, heel veel mensen zijn nu of gaan even op vakantie. In heel veel landen om ons heen reageren mensen vol onbegrip over dat wij een paar keer per jaar op vakantie gaan. We zijn dan ook een klein landje, bijna een stad en daarom wil je daar ook wel eens uit… En met de open grenzen mag je gelukkig ook zo weer naar binnen, altijd welkom. Toch is ons landje nog best wel mooi en kun je heel goed weg in eigen land. Ik was gisteren wederom vol verbazing dat er bijna niemand aan een mooie plas lag of zat, zelfs de terrassen waren leeg. Waar is iedereen toch? Er was nog geen blauwalg en wees daar blij mee, komt vanzelf als het warm gaat worden. Misschien dat daarom veel mensen kiezen voor het buitenland met een blauw ogende zee.

Tegenwoordig is vliegen een heel gedoe. De mensen beginnen een beetje moe te worden van alle steeds veranderde regeltjes. Het visum voor Turkije is ook zoiets en in november kun je alleen nog een e-visum kopen en vervalt het stempeltje op de luchthaven. En als je geen creditcard hebt dan is het zoeken naar waar je met iDeal aan je visum kunt komen. Wat bij ons de OV kaart voor de toerist is dat is het visum voor ons als vakantiegangers. En mocht er nu wel of geen vloeistof mee in het vliegtuig en wat te doen met onze mobiele telefoons? En de bagage, betalen voor ruimbagage? Het is allemaal een hoop uitzoekerij thuis en die goedkope vakantie, daar komt nog heel wat geld bij als je met je gezin op vakantie gaat. Eigenlijk is het te zot voor woorden dat je eerst alle nieuwe regels moet kennen voordat je op vakantie gaat. Mensen gaan uitgeput op vakantie en het spontane gaat er zo wel een beetje af. De meeste mensen kunnen al niet eens op een kaart aanwijzen waar hun vakantiebestemming ligt, laat staan dat ze alle steeds veranderde regels kunnen volgen, lol.

Ik ben er zelf ook geweest in de tijd dat er nog geen tolplannen waren in Duitsland: Winterberg. Ze willen daar als compensatie voor de tol de vakantiegangers een gratis kop koffie geven met een appelpunt. Je maakt een plan en hoppa er komt weer iets bovenop omdat iemand vooruit kijkt en bang is dat het toeristen gaat kosten. Het is allemaal te komisch, de toerist als melkkoe. Brengt mij op de koeien in de mooie Alpen. Er komt een dag dat er bij elke koe een bordje komt te staan. Dan kost het een euro om de bel om de nek te horen en je kunt ook een app installeren voor meerdere keren bel genot. Ik denk, nu nog even die laatste koe bij de horens vatten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AS0R

Please type the text above: