Zoals beloofd, beetje bij beetje, ingezonden brieven over PESTEN III

Hallo Ingrid,

Even een kort berichtje. Ik ben zelf niet gepest maar ik pestte andere kinderen en de docenten.

Waarom? Nou ik had het zelf heel moeilijk thuis en dat viel meer onder mishandeling dan onder pesten. Thuis had ik geen verweer tegen wat mij werd aangedaan. Daarom ging ik op school maar pesten zodat ik daar wel sterk kon zijn. Ook voor mij, als pestkop, is het nog steeds moeilijk om hier iets over te schrijven. Maar ik denk dat het goed is om ook iets over een pestkop te schrijven. Een pestkop wordt niet zo geboren maar kan ontstaan uit je thuis situatie.

Ik heb klasgenoten echt heel erg gepest en jutte op de middelbare school samen met anderen de klas op. Wij hadden pas lol als de docent huilend het klaslokaal verliet. Ik ben er niet trots op en ondertussen gelukkig tot inkeer gekomen.

Op een reünie, stond ik oog in oog met een van mijn oud klasgenootjes. Ik moet eerlijk zeggen: ik schaamde mij rot om haar aan te kijken. Voor haar moet het heel pijnlijk geweest zijn, om mij weer te zien.

Maar ik wil alleen even laten weten dat gepest worden erg is en niet kan, maar dat de veroorzaker hier ook vaak een reden voor had.

Naam bij bewustwordenvan bekend.

Voel je geroepen om een reactie op dit verhaal te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

XCAbq

Please type the text above: