Afsluiting verhalen over pesten

Iedereen bedankt voor de inzendingen en mondelinge verhalen. Voor mij is het weer een stukje bewust maken van de wereld insturen. Ik volg mijn hart en ik vond dit belangrijk om te doen deze week. Zelf heb ik ook wel even de tranen in mijn ogen gehad bij het lezen en aanhoren van jullie verhalen. Ik leer ook weer van jullie en ik heb heel veel bewondering voor jullie allemaal. Zo helpen we samen met zijn allen elkaar, mooi toch!

Mijn visie is dat een regelgeving voor pesten niet helpt en Nederland niet zit te wachten op nog meer regels. Pesten tegen gaan moet vanuit de mensen zelf komen. Dit blijkt ook uit jullie verhalen. Altijd bewust zijn van de ander. Of zoals Obama deze week zo mooi zei:

I believe we can keep the promise of our founding, the idea that if you’re willing to work hard, it doesn’t matter who you are or where you come from or what you look like or where you love. It doesn’t matter whether you’re black or white or Hispanic or Asian or Native American or young or old or rich or poor, abled, disabled, gay or straight. You can make it here in America if you’re willing to try.

Tips:

Dit heeft niet zozeer met pesten te maken, maar voor kinderen is onderstaande website ook een aanrader. Vooral de toneelclub Durven en Doen kan net dat extra steuntje in de rug zijn voor kinderen.

http://www.spel4kids.nl

Ook de stichting Omgaan Met Pesten heeft de Sta Sterk Training. Op hun site kun je ook meer lezen over omgaan met pesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DCq9B

Please type the text above: