Mensen laten lachen

Sorry, ik ga even iets recht zetten… Ik schreef gisteren over dat er veel mensen zijn die van 40 euro per week hun primaire en secundaire dingen moeten betalen. Bij onze Voedselbank bleek dat ook 30 euro per week te zijn, lol. Mensen zijn bezig al hun spullen van waarde te verkopen om het hoofd nog boven water te houden. Dus niet om bewust bij te verdienen bovenop hun uitkering, nee uit bittere noodzaak. (Uitzonderingen daar gelaten.) Alleen het dak boven hun hoofd blijft straks nog over. De mensen schrokken zich een hoedje gisteren bij ons. Een man kwam wat groente brengen en grote ogen over de steeds toenemende voedselpakketten. Ook de mensen die de pakketten iets vroeger kwamen halen dan normaal werden er stil van. Voor het eerst ook de mensen die mij en mijn collega’s een pluim gaven, wat een werk verzetten jullie, tja. Nog geen producten van de Rusland boycot, misschien volgende week? We lopen nog steeds te grappen over de certificering voor de Voedselbank, de grootste lol. We waren het erover eens dat werken vanuit je hart hierdoor een deukje krijgt, betutteling zo voelt het. De andere kant is dat we in een angstland leven en dat iedereen voor het minste of geringste naar een advocaat holt. De mensen zijn zich er niet van bewust dat de echte zaken zo blijven liggen. Of is er zoveel mis in de maatschappij? En vreedzaam samen oplossen, best moeilijk? Er was ook blij nieuws want iemand had een fiets gekregen en kon zo het pakket ophalen. Ook nog even met de stofzuiger van de Voedselbank gesproken en die was blij dat er wel landen buiten de EU zijn waar hij straks nog mag zuigen met zijn andere vriendjes…

En mocht iemand nog eens serieus iets op de agenda willen zetten, waarom zijn de verkeersboetes niet gelijk in de EU? Toevallig gaat het nu opvallen omdat mensen die op vakantie zijn geweest een boete thuis krijgen vanuit een EU land. Is er ook een uitleveringsverdrag als je de boete niet gaat betalen? Gratis een weekje naar de zon, all inclusive?  En waarom zijn in ons land de boetes zo hoog? Te hard rijden in Duitsland loont, net zoals tanken en boodschappen doen, lol.

Overigens zijn kinderen van onze Voedselbank ook op vakantie geweest. Door de goedheid van anderen konden zij mee met zomerkampen. En veel volwassenen zijn ook even eruit geweest dankzij familie of kennissen die hun caravan of woning gratis aanboden. Mooi hoe mensen elkaar helpen. Ik heb ook een nieuwe manier gevonden om spullen te vernietigen volgens de nieuwe Voedselbank eisen, tot groot vermaak van iedereen. Ik ben blij dat ik af en toe iemand aan het lachen kan maken, alles is al erg genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ykavp9

Please type the text above: