De emmer met koud water

Het is leuk om iemand je omgeving te hebben die de dingen ook eens van een andere kant bekijkt. Een goed alternatief voor de emmer met ijsblokjes. In plaats van iedere ochtend tien minuten onder de warme douche te staan, ik gooi voortaan dagelijks in een keer een emmer koud water over mij heen. Dat scheelt water, energie en is goed voor de bloedsomloop. Het geld dat ik daarmee uitspaar doneer ik jaarlijks aan A.L.S.  Goed idee Jan en bedankt voor het delen!

De vliegtuigramp in de Oekraïne. Hoe voelt het als je familie niet geïdentificeerd kan worden? Ze zaten bij de motor en vanaf het begin was er al duidelijk gemaakt dat er weinig hoop was op identificatie. Hoe voelt het als je niet de mensen kunt begraven die je lief waren? Hoe voelt het als je als familie niet de informatie krijgt die je graag wilt hebben? Wie, wat en waarom en de feiten? Hoe voelt het als je de kracht niet meer hebt vanwege al het verdriet om daar nu zelf voor te gaan vechten? Hoe voelt het als je dan leest dat de persoon met de meeste emoties op de televisie bij de vliegramp, naar Brussel wil gaan? Het voelt niet goed en die herdenkingsdiensten voelen nu onderhand als een emmer met koud water. Het voelt alsof er iets nog niet klaar is. Met tranen in mijn ogen, bewust van.

Onmacht en mensen weten niet meer wat ze moeten doen, kunnen hun emoties niet meer uiten en daarom gaan ze soms de straat op om te demonstreren. Het helpt niets, je geeft wel een signaal af en het voelt alsof je toch iets doet. Zo kwam er op mijn zelf aangemaakte demonstratie-jaarkaart weer een nieuwe demonstratie binnen waaien. Aanstaande zondag 7 september op het Museumplein in Amsterdam om half twee in de middag. Een demonstratie tegen de Russische oorlog in de Oekraïne. Ze hebben een hilarisch programma en ik lees door het programma heen de angst, de angst voor oorlog en de angst dat vrede verdwijnt. “Wij willen geen Koude, maar zeker ook geen Hete Oorlog!”

Ik begin vandaag de dag niet met een hete douche en wel met een emmer met koud water, op advies van Jan. Niet voor iemand, gewoon voor mijzelf, om met een frisse blik alle gebeurtenissen bewust  te blijven horen en zien. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ALaSGw

Please type the text above: