Waar is mijn koopkracht, vluchtelingen in actie en 14-11

Rutte en Samsom zijn het weer eens geworden.                                                Gedeukt vertrouwen herstellen en sorry, ik heb een fout gemaakt.

Ondertussen is de nieuwste carnavalshit al gemaakt.

Mark waar is mijn koopkracht, Mark waar is m’n koopkracht

Waar is mijn koopkracht gebleven

Ik moet ‘m hebben als ik de markt op ga

Ik zag’m net nog leggen in de la la la la la la

Diederik waar is m’n koopkracht, Diederik waar is m’n koopkracht

Waar is m’n koopkracht gebleven

Gisteren bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag kwamen de uitgeprocedeerde vluchtelingen in actie. Al vanaf 17 september verblijven zij in het tentenkamp op de Koekamp in Den Haag. Ik heb hier al eerder over geschreven. Toevallig was ik toch in Den Haag vandaag en heb ik dit protest even gade geslagen. Vanaf de Koekamp gingen ze met spandoeken en megafoon naar het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Omgeven door een grote hoeveelheid politiemensen, die wij hier in ons dorp nog nooit bij elkaar hebben gezien. Het rijdend verkeer moest achter de optocht aanblijven rijden en er zullen weer heel wat vloeken geklonken hebben achter het stuur. Bij ons in het dorp doe je dit als er een tractor voor je zit maar in Den Haag als er een protestmars voor je zit.

Na de korte wandeling ging de groep voor de ingang van het Ministerie van Veiligheid en Justitie staan en brachten ze de boodschappen over:

“Geen man geen vrouw geen mens is illegaal!”

 “Recht op bestaan!”

Duidelijker kan de boodschap niet zijn. Er volgen nog meer acties deze week.

Laten we ons bewust blijven van dat deze mensen nog steeds in tenten verblijven in Den Haag, maar ook in Amsterdam.

Toen ik daar toch even kou stond te lijden heb ik even een praatje gemaakt met voorbijgangers. Schrijf ik later nog over, de stem van het volk hoor je toch echt op straat.

Bewust worden van woensdag 14 november!                                                                (Treinen in België en vliegverkeer in Spanje staken waarschijnlijk.) Ook hier in Nederland zijn acties, dus informeer je goed als je ergens heen moet!

Europese dag van actie en solidariteit. Bonden in heel Europa voeren actie tegen de harde bezuinigingsmaatregelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

j4ZLY

Please type the text above: