Bed, brood en bad

Bed, brood en bad voor iedereen, de drie B’s. We leven in een tijd waarin we het nog nooit zo goed hebben gehad, met de nadruk op gehad als we niet oppassen. De drie B’s zijn allang niet meer vanzelfsprekend, niet bij ons en niet in andere delen van de wereld. Neem drie keer het aantal inwoners van Nederland en je hebt bij benadering het aantal mensen met voedselbonnen in Amerika. Een voordeel is wel dat er nog voedselbonnen zijn en hier in eigen land de Voedselbanken, er zijn ook landen waar men voedsel toch echt zelf moet opzoeken. Er is op papier geen voedseltekort op de wereld, het komt door het verdelingsprobleem en door wanbestuur. Al die mensen die nu naar Europa komen varen, die komen gewoon hun voedsel opeisen, zo kun je het ook zien. Wat moeten wij met fruit uit Afrika als we het zelf in eigen land ook kunnen laten groeien? De hele bevolking zou er daar van kunnen eten. Eerst zelfvoorzienend worden en dan wat over is exporteren. En als we geen fruit hebben dan eten we toch broodjes met hagelslag en pindakaas, lol. Het is ook echt schandalig dat er zoveel voedsel in de winkels verloren gaat omdat de levensmiddelen over de datum zijn. Breng het naar mensen die relatief in armoede leven! Ik kan heel blij worden van een vleesafdeling van een supermarkt waar tegen sluitingstijd bijna niets meer over is. De laatste twee uren laten zij de klanten kopen wat er nog wel ligt. Had je een gerecht met kip willen maken? Of je komt vroeg je bed uit, je doet een bestelling vooraf of je gaat dus een ander gerecht maken met wat er wel ligt. Hoe moeilijk kan het zijn?

Als de mensen het zelf niet meer kunnen… Ik voorzie in de toekomst een sprekende robot thuis. Deze robot weet al je allergieën, je vetgehalte, je gewicht, je lengte, je favoriete eten, je favoriete drinken en dat soort dingen meer. Op zondagavond rolt er aan de hand van dit alles een boodschappenlijstje uit de robot voor jou en al je gezinsleden. Alles bewust afgepast voor wat het gezin de hele week nodig heeft. De robot stuurt de lijst door naar de supermarkt en daar maken ze de bestelling klaar en komt Robotlientje hem twee uur later thuis brengen. Ik voorzie straks geen diëtistes meer, beroep uitgestorven. Zou je kunnen zeggen dat de hele automatisering en alles wat er mee samenhangt een gevolg is van wat de mensen zelf niet meer kunnen?

Ik had de afgelopen week dringende behoefte aan de P, de P van postzegel. Ik ben nog met een been blijven hangen in de gewone brievenbus, dus nog niet helemaal over op digitaal versturen. Misschien ook omdat ik vanuit eigen ervaring weet dat het in een ziekenhuis erg leuk is als je een kaartje krijgt. Na het eten, drinken en bezoek een van de hoogtepunten van de dag in een ziekenhuis. In verband met de prijsstijgingen van de postzegels voor volgend jaar waren de postzegels uitverkocht. Heel Nederland hamstert postzegels en ze hebben groot gelijk. Mocht het dus even duren voordat mijn kaartjes aankomen dan weten jullie nu het waarom. Ik heb mijn best gedaan, bedenk wat jullie in het ziekenhuis wel hebben: bed, brood en bad. En als ik de P van postzegel weer heb dan komt er binnenkort een K van kaart boven jullie bed of bad te hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5Sg5

Please type the text above: