Schuld per huisdier?

Ik was vorige week weer even bij de dierenarts. De dierenartsen hebben ook steeds meer te maken met de schuldsanering en alles wat daarmee samen hangt. Mensen zijn zich er nog altijd niet goed bewust van wat een huisdier kost. Hoeveel zal de schuld per huisdier per land bedragen? Nemen ze dit gegeven ook mee in Brussel? Als er maar geen naheffing komt, lol. Gelukkig zijn huisdieren zich er onbewust van dat ze een schuld hebben, zolang ze verzorging krijgen. Het kan natuurlijk dat je al een huisdier had voordat je zelf in de schulden terecht kwam, of je financiën veranderden. Ik begrijp ook heel goed dat als je niet veel meer hebt een huisdier een grote troost kan zijn. Over het algemeen klagen en zeuren dieren niet en ze zijn je trouw. In mijn omgeving is ook alweer een groep mensen die iets hebben opgericht voor mensen die de kosten voor hun huisdier niet meer kunnen betalen. Voor het huisdier mooi en voor de eigenaren een verlichting. Het is met samenwonen, met trouwen, met kinderen krijgen, scheiden, overlijden, je ziet steeds meer voorlichting vooraf komen. Mensen bewust maken van. Ik vind het goed voor de basiskennis die je iemand bijbrengt maar ik vraag mij dan wel af of het in de praktijk werkt. Geen uur is voorspelbaar in het leven, dingen gaan en lopen vaak heel anders als dat je zou verwachten. Het maakt misschien wel dat je door die basiskennis beter kunt omgaan met veranderingen. Als ik toen had geweten wat ik nu wist…

Ik liep een tijdje geleden in Spanje tegen een soort van huisje aan voor zwerfkatten. Ook hier in ons land hebben de dieren het dan relatief goed. Op wat gekken na die bewust dieren mishandelen valt het hier nog reuze mee. In Spanje was er iemand die de zwerfkatten daar van water en eten voorzag. Af en toe worden er in wat gebieden katten gevangen en afgemaakt en dat is zielig, de kat kan er niets aan doen, de mens wel. Als je geen zwerfkatten wilt dan moet je ze ook niet op straat dumpen. Wij hebben (of hadden) een ganzenprobleem, zij een kattenprobleem. Een collega van mij zet zich weer in voor Brook, voor het welzijn van werkdieren in het buitenland. Brooke Hospital for Animals geeft gratis diergeneeskundige hulp aan werkdieren, met eigen klinieken en mobiele klinieken. Daarnaast leiden ze mensen uit lokale gemeenschappen op tot veeartsenkundige hulpverleners die eerstelijnshulp kunnen verlenen. Door het welzijn van werkdieren te verbeteren, helpen ze ook de mensen die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van hun paard of ezel. En zo doen heel veel mensen samen gelukkig goed werk voor dieren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

NrEJR

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>