Alles ontdekken

Ik kreeg nog een reactie binnen van iemand die ook in Parijs was geweest met haar man. Ik schreef deze week over de man met de ring aan de Seine en zij hadden ook een zelfde voorval meegemaakt. Nu met een vrouw die de man aansprak met een ring bij Museum d’Orsay. Bij hun kwam er toen politie om de vrouw weg te sturen. Haar reactie aan mij was: “had hem maar in de Seine gegooid!” Zij mailde mij ook nog een bericht van de ANWB uit 2010 hierover. Vier jaar later en het speelt dus nog steeds in Parijs. Wat een van mijn hoogtepunten was in Parijs dat was Parc de la Villette. Het noordwesten van Parijs is trendy! De wijk is door de stadsbewoners herontdekt en het lijkt een beetje op Nederland. Het deed mij denken aan de Bosbaan en het Amstelpark in Amsterdam. Heel erg leuk om doorheen te lopen en erg in het nu. Het was vroeger een arbeidersbuurt met fabriekshallen en slachthuizen en nu een trendy gebied en ook voor leergierigen. Er was een speeltuin waar een kind op een fietsje zat en die dreef een windmolen aan, hoe leuk! Zonder zich nog bewust te zijn van subsidies was dit kind lekker de windmolen aan het aandrijven op de fiets.

Voor mij was het wetenschapsmuseum een van de hoogtepunten. Heel erg leuk dat er daar in de hal wel een Nederlands werk stond van Theo Jansen, Animaris Adulari uit 2012. Je voelde je gelijk thuis, lol. Ook voor dit museum was een dag tekort want er was zoveel te zien en te ontdekken. Heel mooi was de afdeling van de ruimtevaart en de satellieten. Er was toevallig ook een afdeling over het brein en daar hebben we ook even wat tijd doorgebracht. Over moleculen en DNA en dat ieder mens uniek is. Heel opvallend dat er bij veel dingen niet alleen de tekst stond aangeven maar dat er ook een plaatje opzat in braille! Ik moest het doen met een Spaans/Engelse plattegrond bij gebrek aan de Nederlandseā€¦ Ook erg leuk de auto die dan uit elkaar ging en een zeilschip werd. Er was ook een afbeelding over het voetbal in het nu en zij lieten zien dat voetbal geen voetbal meer is en ook een plaatje van hoe het er in de toekomst uit zou kunnen zien met alle nieuwe snufjes.

Het ging ook over de opwarming van de aarde en via een doem filmpje erg bewustmakend. Ze hadden het over de drie graden opwarming en volgens mij zitten we daar al aardig in. Er was daar ook een koffie en eethoekje en opvallend dat er daar geen spaarlampen in de lampen zaten, lol. Ook na het afruimen even de onderbak van het gescheiden afval opengetrokken en daar hingen drie vuilniszakken in. Ik mag hopen dat die dus wel weer geleegd worden in de daar voor bestemde bakken. Ja, je moet alles ontdekken daar en dus ook het restaurant.