Ik draai mijzelf om

Ik las afgelopen weekend iets heel wonderlijks: Erasmus draait zich waarschijnlijk om in zijn graf. Ik draai mijzelf ook heel vaak om, in mijn bed. Ik denk aan het een en ik denk aan het ander en overpeins wat wijsheid is. Mijn bed heeft het soms best moeilijk maar niet zo moeilijk als de wijsbegeertefaculteit, lol. Filosofie en wijsbegeerte heeft ook alles te maken met zelf bewust nadenken. Een wijsbegeertefaculteit die zelf niets kunnen bedenken om zichzelf te behouden? De omgekeerde wereld toch? Ja, ik ga erover ophouden voordat weer een andere filosoof zich gaat omdraaien op een kerkhof. Ik heb een onwijze week achter de rug waarin heel veel van mijn denkvermogen aangesproken moest worden en mijn bed het moeilijk had. O nee, ik zou dit verhaal laten rusten… Er was heel veel aan het handje en dan denk je na en doe je wat je denkt dat goed is, pffff. Het ging over beeldvorming en niet eerlijk en ik had erom kunnen janken, nergens goed voor dus lekker andere mensen opbeuren en vooruit kijken, wees de wijste. Volg je eigen pad en blijf dicht bij jezelf en zo stamp ik de nieuwe week maar weer in. Ik heb voorlopig weer genoeg stof om over te schrijven en om over na te denken, dat dan wel.

Als je probeert om overal de pret van in te zien dan kom je een heel eind, voor mij werkt het zeker. Zo ook een situatie waar ik vorige week tegenaan liep. In een verzorgingshuis voor ouderen waar wat mensen in het huis enigszins nog zelfstandig wonen. In het kader van het nu was er een verandering. Bewoners hadden een nieuw kastje gekregen en een pols of hals zender. Heel erg wennen voor de bewoners en het hoe en waarom snapten ze niet zo goed. Geen touwtjes meer om aan te trekken in huis bij nood, een knop die je indrukt en er komt hulp. Mag ook wel want zo’n systeem kost wel wat. Ik had twee simpele vragen: waar komt de melding binnen als u drukt en vervolgens wat? De melding kwam 110 kilometer verderop binnen in Apeldoorn, volgens de man. Ik kan het echt niet helpen maar ik lig dan onder de tafel van het lachen. Ik zag namelijk een geweldige reclameboodschap voor mij met een bejaard persoon op de grond die even met Apeldoorn aan het bellen was, lol. Apeldoorn gaat dan via de intercom horen wat er aan het handje is en als je dan nog bij kennis bent dan kun je zeggen dat je op de grond bent gevallen en dat het zeer doet. Apeldoorn geeft de melding weer door aan het verzorgingshuis en in de kamer naast de bejaarde persoon loopt dan een verzorgster die de boodschap krijgt dat ze even in de kamer naast haar op de grond moet kijken. Ik deed ook even voor hoe ik dit alles voor mij zag en de persoon kon er erg om lachen. Elke seconde telt zou het ook een erg leuk filmpje voor kunnen zijn. Leven in het nu.

Ik neem dan ook nog even mee dat ik iets las over besmet everzwijnenvlees. Met de Romeinse tijd vanuit het Louvre nog vers in mijn brein: Obelix en de everzwijnen. Ik begon gelijk te denken hoe Obelix dit opgelost zou hebben, lol. Ik besloot om even een denkpauze te nemen en een feestmaal te maken samen met iemand. Na ons feestmaal wist ik het: Obelix zou ze gewoon verkopen op de markt en er menhirs voor vangen. Tijden veranderen maar mensen blijven hetzelfde, geld gaat vaak boven gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CG6P

Please type the text above: