Daaaaaaag oud jaar!

De laatste dag van weer een jaar, ik heb er nooit zoveel mee. Leef je leven elke dag en doe wat binnen je vermogen ligt en geniet een beetje. Vooruitkijken doet iedereen tegenwoordig en om toch nog bij een kudde te horen… Ik zat gisteren nog met een vriendin over de lage olieprijs te brainstormen. Je zou verwachten dat alle producten waar olie aan te pas komt dus goedkoper gaan worden, grappig dat daar nu nog niets van te merken is, kun je veel over bedenken. En wat gaat 2015 ons brengen? Je hebt dan mensen die roepen dat het niet slechter kan worden. Wat is slecht en anders is misschien een beter woord? Ook in 2015 zullen er weer dingen anders gaan worden en heel anders gaan verlopen dan menigeen en mijn persoontje nu bedenken. Ik denk zelf dat 2015 een jaar gaat worden waarin zal blijken dat de nadelen van de vooruitgang van het computertijdperk nog zichtbaarder gaan worden. Iets bedenken is makkelijk maar iets bewaken is een stuk moeilijker. Gaan we naar een wereld zonder privacy toe als alles te analyseren en te kraken blijkt? En met welke gevolgen? Wat kan de mens zelf nog bewust in gevallen van nood? Graven we onze eigen ondergang of zal het later toch een vooruitgang blijken te zijn? Een ding is zeker, onze aardbol trekt zich er niets van aan en gaat zijn eigen gang en wereldwijd zal alles wat eerst vanzelfsprekend was anders worden. Veelal door menselijk handelen en dit geeft weer hoop voor iedereen die de computer hoog in het vaandel heeft staan, lol. Er zijn ook mensen die voorspellen dat het kabinet gaat vallen. Ik vraag mij dan altijd weer af, ga ik daar blij van worden en wat is het alternatief? Nee dus, alternatieven nul want de partijen (zoveel…) met goede ideeën en die wel dichtbij de mensen staan die halen de meerderheid niet. Ik zal wel te ver vooruitkijken, lol. En de haat jegens elkaar op de wereld in het nieuwe jaar? En het niet in alle vrijheid mogen doen wat je wilt in het nieuwe jaar? Respect voor elkaar en respect voor elkaars meningen, zullen ze terugkomen in het nieuwe jaar? Weten we nog wel samen hoe het kan? Het belangrijkste in het leven is niet te koop en daar waren en zijn veel mensen zich van bewust, liefde en vriendschap. En zo ga ik al vooruit schrijvend het oude jaar uit met veel vragen en weinig antwoorden voor weer een nieuw jaar. De tijd zal deze antwoorden vast wel brengen, de tijd tikt altijd vooruit. Daaaaaaag oud jaar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Ut9ze

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>