Snoepje van de zondag

De snoepautomaten uit de ziekenhuizen, we hadden het er even over bij onze Voedselbank afgelopen week. Betutteling waren de meeste reacties. Ik vraag mij wel eens af of mensen die zoiets bedenken ooit zelf in een ziekenhuis hebben gelegen of langere tijd bij iemand daar bezoeker zijn geweest. Als je hele wereld is ingestort en je bent ziek dan kan niets lekkerder zijn dan een stukje snoep uit zo’n automaat, alleen de psychische werking is al fantastisch. Ook bezoekers die de steun en toeverlaat zijn van mensen worden meestal iets vrolijker van een stuk chocolade. Kunnen we de mensen alsjeblieft nog zelf laten beslissen of ze al dan niet gebruik willen maken van zo’n automaat? Nog even en in een straal van 5 kilometer rondom een ziekenhuis mag er niet meer gerookt worden en mogen er geen vliegtuigen vliegen… Komt nog bij dat er volgens mij hele andere dingen zijn om ons druk over te maken in de ziekenhuizen zoals de schoonmaak van afdelingen en zorgpersoneel met tijd voor de patiënt aan het bed. Een tante van mij was ontploft in het ziekenhuis toen zij naar een vieze kamer werd gebracht. Het is toch te erg dat personeel dit niet ziet en de patiënte eerst moet ontploffen voor een schone kamer? Om het dan over snoepautomaten te gaan hebben…

Ook leuk een jaarverslag van een ANBO ingekeken, laat de senioren maar schuiven. Hoe simpel kan boekhouden zijn op een stukje papier. De tekorten werden meteen opgelost door voor het komende jaar een klein bedrag voor de koffie en thee te gaan rekenen. Wij hebben een probleem, kunnen wij het oplossen, ja en we zetten de oplossing er meteen onder, heerlijk. Geen rekentoets in het nu voor nodig…

Bij onze Voedselbank was ook weer iemand die hulp had gekregen van mensen en daarom niet meer bij ons gaat komen. Samen en elkaar helpen met voedsel, hoppa, ik word er vrolijk van. We kregen ook een aanbod van 500 moorkoppen voor volgende week en ik viel bijna van mijn stoel van het aantal… Mijn collega’s gelukkig ook en wij besloten de moorkoppen te verdelen onder onze Voedselbank en een verzorgingshuis. Samen delen en verdelen, hoppa. Er zitten nog steeds restanten van de Sinterklaas en kerst in de pakketten en ik vrees dat als we daar vanaf zijn de paasrestanten gaan komen, grrr. Een gegeven paard…  en kiezen tussen uitdelen of vuilnisbak. Wij kiezen voor uitdelen en de keuzes opeten, doorgeven of vuilnisbak mogen de mensen zelf thuis maken. Gelukkig konden wij van een gift bananen en waspoeder kopen, beter. De mensen vinden wat snoepgoed niet erg (Net als in het ziekenhuis, lol.) en willen verder graag gezond voedsel. Ik zal blij zijn als onze kas weer groenten gaat leveren. Er is altijd hoop en we gaan vers gebakken bio-brood krijgen van iemand. Nu nog een verwarmingsmonteur zien te vinden en kacheltjes voor mensen die in de kou zitten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

lQ3n

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>