Losse snippers

Vandaag gaat de zon even weg, hij komt heus weer terug hoor en dan gaat het lente worden! De lente gaat vandaag al iets eerder ingezet worden met sirenes van politiemensen. Het moet niet gekker gaan worden, iedereen gaat toeteren tegenwoordig op zijn eigen manier. De helft van onze bevolking gelooft niet meer in stemmen, wel in toeteren want dan val je tenminste op. Misschien een leuke om mensen wel naar de stemhokjes te krijgen, als je het stemformulier in de bus hebt gedaan gaat er een toeter op het dak van het stemlokaal af. Ik vind het allemaal te leuk. Nog leuker dat uitgeprocedeerde asielzoekers een gratis OV pas krijgen in Amsterdam. Ik had een grap in gedachten, ik ga hem niet maken… In het kader van de beschaving zou het wel leuk zijn als alle arme zorgvragers zo’n pas zouden krijgen, dus ook de Nederlandse dak en thuislozen en de Voedselbank cliënten, hoppa.

Versnippering van de meerderheid, een mooie zin zo na de verkiezingen. Losse snippers maken geen geheel of je moet goed kunnen plakken. Toepasbaar op veel dingen zo in het nu. Het wordt de hoogste tijd voor een nieuw kiesstelsel alleen is de angst dan dat zo’n nieuw kiesstelsel een afspiegeling van de samenleving gaat worden en daarom komt ie er nog niet. Ik zal het wel verkeerd denken…  Ik zie het bij onze Voedselbank, met alle culturen tezamen een mooie afspiegeling van de samenleving in het nu, mijn werkelijkheid. Stel je toch eens voor dat over twintig jaar onze president een ex-vluchteling uit een Afrikaans land is. Het zal de komende jaren vooral om het woord samenleving gaan. Kunnen we met zijn allen en met respect voor elkaar de juiste weg gaan vinden? Het is aanstaande zaterdag de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Er zijn demonstraties om 13.00 uur op De Dam en 14.30 uur op het Museumplein in Amsterdam. Jammer dat het niet gewoon een dag voor de vrede kan zijn, klinkt een stuk vriendelijker. Ik vraag mij wel eens af of er op de scholen nog het verhaal van 1960 uit de doeken wordt gedaan van de Oranje Vrijstaat-Zuid-Afrika. Laatst vertelde een scholier mij nog dat de WO II op school met geschiedenis zo niet interessant was… Volgens mij boeit het in het nu nog maar heel weinig mensen wat de geschiedenis is geweest. Erg jammer want zo zouden ze hun eigen geschiedenis voor later een stukje leuker de boeken in kunnen laten gaan.

Wie was Martin Luther King? O iemand van vroeger die tegen rassendiscriminatie was en tegen geweld en daarover droomde. I have a dream… Zo van vroeger en zo niet in het nu… Ik denk dat ik morgen mijn eigen droom maar eens ga opschrijven om mensen die niet meer de geschiedenis willen weten een droom mee te geven in het nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CZji2

Please type the text above: