Erg veel allemaal…

Het was gisteren een bewuste dag. Ik dacht in de avond even helemaal bij te komen bij een televisieprogramma over het brein en het ging al mis in mijn brein bij het begin. De professor gaf als voorbeeld, wakker worden en dan naar de wijzers op de wekker kijken hoe laat het is. Een wonder, zeker. Een wekker met wijzers? En krak krak en het ging mis bij mij… In het nu hebben wekkers amper nog wijzers, bewust van. Wakker worden met muziek, digitale wekker of mobiel is zo 2015…  Mijn wekker heeft cijfers en geen wijzers. Waarom deed mijn brein krak krak en is het een wonder? Onwijze wijzer pret, zeker. Ook in het rust, bad, brood en bed debat gingen ze het niet ongezelliger maken dan nodig voor mijn brein. Niemand die wist wat een beperkt aantal weken was. Enkele weken is niet vele maanden, was een uitspraak. Vele maanden zijn dus geen enkele weken. Hoeveel weken zijn dus een beperkt aantal weken? De oplossing volgend jaar in de nationale IQ test. Het kabinet wil uiterlijk 1 november een bestuursakkoord sluiten met gemeenten over hoe lang de uitgeprocedeerde asielzoekers rust, bed, bad en brood kunnen krijgen. Dus over 6 maanden, heel erg veel maanden en dus niet over enkele weken? Het gaat er nu om, werk je wel mee of niet mee aan terugkeer. Ik zag een nieuw televisieprogramma voor mij met iets van blijft ie nou of blijft ie nou niet… Mijn brein had bewust pret gisteren. In deze rare tijd gewoon de humor blijven zoeken.

Van die boer, geen eieren. Bij onze Voedselbank was er wat ruis over eieren en of ze wel goed waren. Mensen gingen eieren weggooien of wilden ze niet. Een oplossing die je niet wenst… Ik kreeg wat goede tips en duidelijkheid van collega’s uit de regio en ik kon zo gisteren een bewuste eierenvoorlichting geven. Binnen een week en niet na enkele weken of vele maanden en weer pret. Een plaatje erbij doet het altijd leuk en in een glas water zinkt een goed ei en blijft een fout ei blijft bovendrijven. Het was voor iedereen duidelijk en probleem opgelost, soms moet je moeite doen om iets te bereiken. Je kan geen omelet maken zonder eieren te breken… Het is ook bijzonder leuk dat cliënten van onze Voedselbank een of twee dagdelen meewerken in een kas waar wij dan weer groente van krijgen. De eerste verse kroppen sla stromen zo na de winter alweer binnen bij onze Voedselbank. Vaak ontstaan er mooie gesprekken bij de Voedselbank met mensen en het was weer zo’n dag, luisteren naar mensen is vaak al genoeg, bewust van.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

2hx4le

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>