Flessenpost

Ik zat vanmorgen op het strand met links en rechts van mij een vogel. Op de zee heel veel boten met witte zeilen. Speciaal voor mij om de windmolens van mijn netvlies te laten verdwijnen en pret. De horizon zoals de horizon zou kunnen zijn. Je kunt na een paar uurtjes slaap in bed blijven liggen, kan, kan ook niet. Ik koos bewust voor het strand en de zee. Even de week loslaten, bewust. De zee neemt mijn gedachtes mee en wat bleef hangen even op papier gezet zo bij de zee. Ik heb nog een flesje met een leeg briefje erin voor de zee. Wat zet je op zo’n briefje en wie hoop je dat de fles gaat vinden? Met alle troep in de zee is het misschien onverstandig om zo’n flesje in de zee te gooien. Je zou ook alle flesjes aan een brug kunnen hangen, in plaats van de slotjes… idee…  Blijft de vraag, wat zet je op de brief in het flesje. En zo zat ik wat te schrijven op het strand en wat te rekenen. Ik kwam tot de volgende tekst voor op mijn briefje…

Denken in beelden, denken in woorden, getallen, struisvogels, ogen open, ogen die niet dicht willen, nu, luisteren, inleven, liefdevol, knuffels, tranen, kaarslicht, oordelen, veroordelen, mensen in hun waarde laten, wat is de waarde van een mens, liefdeloos, liefdevol, jij, ik, wij, zij, samen, haat, dood, geloof, hoop, vrede, auto, fiets, kikker, gans, zwaan, vogel, lucht, zee, water, aarde, magneet, vlam, vuur, donker, licht, zon, wind, stilte, horen, zien, ruiken, proeven, voelen, bewust, onbewust, eerlijk, bewust worden van.

Je mag eigenlijk hopen dat zo’n flesje met briefje nooit gevonden gaat worden door iemand en weer pret. Gelukkig kwamen er ook nog zinnige dingen uit mijn pen en brein tevoorschijn, pffff.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

qwzLin

Please type the text above: