In gesprek met vogels deel 1

Goedemorgen, ik ben vroeg op vandaag en na een mooie droom wakker geworden van de vogels. Ik pak mijn beker en een oud bordje van een Kringloopwinkel en een mes en een lepel van een oud campingbestek om te gaan ontbijten. De vogels maken voor mijn raam een hels lawaai. Hebben zij misschien een bewuste boodschap voor mij? Raam even open en ja hoor ze beginnen mij massaal uit te lachen en vallen bijna van hun takjes uit de bomen. Waarom lachen jullie zo? Ha, ha jij doet iets niet goed Ing, fluit een vogel naar mij nadat hij is uitgelachen. Je zit er armoedig bij met jouw ontbijtje, wij komen net uit Brussel gevlogen en daar gaan ze voor om en de nabij drie miljoen aan zilver bestek kopen en hebben ze echt servies. En vervolgens valt de vogel weer van het lachen uit zijn boom… Ik kijk wat sip naar mijn eigen bordje en bestek om vervolgens aan het doel te denken, eten en dan maakt het niet uit waaruit of waarvan. Zeg vogels luister eens allemaal naar mij, ik ga nu lekker eten en het smaakt er geen hap minder om. Sterker nog, ik zou geen hap door mijn keel krijgen als ik zou weten dat mensen in armoede leven en ik van duur bestek en van een duur bordje zit te eten. Gelukkig vallen ze stil in de boom van deze woorden, zelfs een vogel kan even zijn snavel houden. Helaas van korte duur en een vogel gaat met mij in gesprek. Wij lachen je niet uit, wel zien wij de verschillen en die zijn leuk. Wij weten dat jij straks naar je werk gaat en vervolgens beginnen er weer wat vogels te lachen en ik hoor vaag tussen de bomen zeggen, wie werkt er nou nog, ha ha. Waarop een andere vogel fluit dat ik voor mensen ga zorgen en waarop weer een andere vogel de opmerking maakt dat je vooral in dit leven voor jezelf moet zorgen. En vervolgens vervallen ze opnieuw in gelach. Ik ben er klaar mee en ik besluit eens hard op te treden. Hee vogels, ik zie jullie zitten met kleintjes en daar hebben jullie toch voor gezorgd nadat ze geboren werden? Jullie hebben ze te eten gegeven en onder jullie vleugels genomen en liefde gegeven en gelukkig wat humor bijgebracht en nu zitten jullie samen te lachen in de bomen. Dus snavels houden, mijn gedrag is een kopie van jullie gedrag en eigenlijk zitten jullie nu jezelf uit te lachen. Ga werken, geniet, vlieg uit en kom morgen weer eens praten met mij en dan hebben we het er nog eens over. En schijt wat mensen onder die het verdienen, soort van bewust maken van Hoppa en weg allemaal en de rust van de ochtend is terug. Ik stond gisteren met bloemen plukken oog in oog met een witte zwaan en hij bleef bij mij hangen, die begreep mij wel, morgenochtend nog maar eens horen of de vogels de boodschap hebben begrepen… Een mooie dag allemaal!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

amlZ

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>