Uit de box eten of denken…

Het was een interessant weekend en mijn vriendin vroeg zich af hoeveel je brein kan opslaan met alle informatie die tot je komt in het nu. Vroeger las je een krant en had je een journaal en dat was het wel zo’n beetje. Volgens mij kun je heel veel opslaan als je daar de capaciteiten voor hebt. En waar liggen je interesses en kun je bij en hoofdzaken onderscheiden? En als je ergens een beeld bij hebt blijft het nog meer hangen. En verderop in het weekend ging het over aannames en ja wij namen aan dat… Ik haal als ik zin heb die onzinnige aannames zo onderuit als ze mij te ver gaan. Ik belicht dan vriendelijk de andere kant en ik hoef geen gelijk, ik open wat oogjes. “Ja inderdaad maar ik nam aan en wij namen aan dat…” Mijn blog heeft niet voor niets de naam bewust maken van en pret…  Ik ben zelf ook blij als mensen mij een andere kant van iets laten zien. Zo ging mijn brein ook uit zijn box bij de maaltijdbox van in het nu. Dat er vraag is naar zo’n maaltijdbox en dat mensen zelf geen dingen meer kunnen bedenken zegt genoeg en pret. Ja ja ja, je kunt het ook als iets leuks zien en als een blikverruimend iets voor in de keuken, ja ja ja. De bedenkers verdienen een pluim, gat in de markt of box in de markt. Ik zag de overtreffende trap alweer voor mij en pret. Voor alle problemen de politiekebox. Bijvoorbeeld aanstaande woensdag de Grieksebox met in de box 4 kant en klare oplossingen. Oplossingen bedacht door liefhebbers tijdens de zomervakantie. De Kamervoorzitster leest ze voor en de oplossing met de meeste stemmen gaat hem worden. Voor Griekenland zouden de oplossingen om uit te kiezen kunnen zijn: -alle schulden kwijtschelden en hoppa verder en geen geld meer erheen en in de EU houden. –alle schulden kwijtschelden en hoppa verder en geen geld meer erheen en land uit de EU. –burgerreferendum over wat de Nederlandse bevolking wil en de uitslag respecteren. –we volgen de andere EU landen en doen wat zij doen. En hoppa de volgende box met daarin het alle mensen willen ergens anders wonen vraagstuk en hoppa de volgende doos met de sigaren uit eigen doos loonsverhogingen uit de eigen pensioenpot en…door.  Als mensen zelf niet meer kunnen denken of iets kunnen bedenken dan help je elkaar een handje. Vroeger was er een liedje met we benne op de wereld om mekaar om mekaar om mekaar om mekaar. Te hellepe nietwaar. Niet waar, aanname? Ik denk nog even verder vanuit mijn eigen breinbox.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

nenvaQ

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>