Het leven gaat door

En het leven gaat door vandaag, opstaan, aankleden en werken. De dingen waar wij samen over gefilosofeerd hadden. Met een verschil nu, geen samen meer, mijn lieve vriendin is gisteren overleden. Ik zat eind gisterenmiddag aan de waterkant en ik keek naar de overkant, zij was op hetzelfde moment bezig om naar haar eigen overkant te gaan. En dan in het begin van de avond het bericht van haar man en dat ons vriendinnetje is ingeslapen. Een tel eerder bericht van haar vriend, Anneke is niet meer onder ons. De twee mannen in haar leven die zielsveel van haar hielden. Aan de telefoon met vrienden en vriendinnen en dan? Het is beter voor haar dat ze er niet meer is nu, na de zeer lange lijdenswegen met kanker. Nee, het is helemaal niet goed dat zij er niet meer is, veels te jong om al te moeten sterven! Drie kinderen die geen mamma meer hebben en ouders die geen kind meer hebben en broers die geen zus meer hebben. F*ck you! We hebben gefeest de afgelopen twee jaren en ik heb haar ondersteund en verzorgd tot op bijna het laatste moment voor zover dit binnen mijn eigen vermogen lag. Als een klein liefdevol onderdeeltje van het geheel van alle andere mensen die haar met liefde omringden. We hebben pret gemaakt, heel erg veel pret en naar haar dood toe geleefd. Een ijzersterke vrouw die alles uit het leven nog wilde halen wat zich aandiende. En wat doe je dan alleen op zo’n avond dat zij er niet meer is. Ik heb Pitbull met Give Me Everything opgezet. Een van onze favoriete nummers op de dansvloer… er komt misschien geen morgen meer, doe het vanavond, bewust van. Happy ook zo’n nummer op de dansvloer en nee wij waren niet happy met de situatie, wel met er het beste van maken en dus dansen totdat de tent dicht ging. Leven. Happy met alle herinneringen aan haar en alle mooie momenten samen. Het gaat voor iedereen een f*uck week worden en daar doe je geen f*ck aan, bewust van…