Basis gezocht…

Nog onwetend van wat de ochtend zou brengen, ik stond gisterennacht te kijken naar een halo om de bijna volle maan. Ik stond wat filmpjes te maken en het leek net of er nog een blauwe planeet naast de maan stond. De lucht was oranje en opgedeeld in vier wolkenstroken en ik bedacht dat het net de kaart van Nederland was met alle verdeeldheid. Ik blij met mijn nacht en dan ontwaak je de volgende ochtend in een live nieuws dag met verschrikkelijke beelden, bewust welkom terug op aarde. De beelden van de kinderwagens in de rook op de luchthaven en huilende kinderen in de rook van de metro in Brussel. Kinderen die nog niet kunnen schelden misschien en wat mij betreft mogen zij zich een slag in de rondte schelden naar de volwassenen die deze wereld voor hun hebben geschapen door de jaren heen. En dan volg je het nieuws weer eens wat en de meningen en dan brengt zo’n dag toch nog iets goeds, een man met verstandige woorden met de naam Karskens. Ik ging hem even googelen en ik werd verrast door zijn eigen website. En zo levert zo’n dag je toch weer iets op. De haat in andermans ogen en de hardheid, ik had het er met een vriendin over. Ik kom veel mensen tegen met zo’n haat en hardheid in de ogen en dat mijn eerste vraag dan altijd is, wat heb je meegemaakt? Als ik ooit een maanmannetje ga tegenkomen met een toverstokje dan zou ik het wel weten, tover alle haat eens weg van deze aardbol… Ik vond het opvallend dat niemand eigenlijk een oplossing ziet voor alle problemen en die zijn er eigenlijk wel. Om even bij de maan als voorbeeld te blijven, mensen gaan naar de maan en hebben daar een tijdelijke verblijfsbasis en na hun reis keren zij terug op aarde naar hun permanente thuisbasis op aarde waar zij zich thuis voelen. Ik denk dat wij met zijn allen een beetje die maanreizigers zijn en met het verschil dat wij onze permanente thuisbasis kwijt zijn geraakt. Die thuisbasis is er wel maar het lijkt ergens anders altijd beter en aangenamer. Terug naar de basis is een van de oplossingen volgens mij en ik ben daar zelf heel goed mee bezig al zeg ik zelf en met de nodige zelfspot…