Het komt voor de bakker

Ik ging vroeger wel eens voor mijn oma of voor mijn moeder naar de bakker. Ik kreeg dan een boodschappenbriefje mee en meestal was het de bakker wel duidelijk. Het kwam wel eens voor dat iets er niet was en bij twijfel moest ik huiswaarts om het na te gaan vragen om vervolgens weer terug naar de bakker te lopen. Ik moest hier gisteren aan denken over de communicatie over de terroristen… Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom maar het zal ermee te maken hebben of zoiets. Misschien iets met het komt voor de bakker? Voorstanders van de EU zullen het waarschijnlijk gooien op kinderziektes en dat we nog in de versie 4.1 zitten van de EU en dat de communicatie nog beter kan. Tegenstanders van de EU zullen nog meer het vertrouwen verliezen en hoopvol uitkijken naar versie 9.0 want versie 10.0 is een illusie. Ja ik denk soms de raarste kanten op… Een vriendin van mij kwam thuis en zij deed voor de eerste keer de televisie aan omdat zij zijdelings van de aanslagen in Brussel had gelezen. “Eh Ing, er waren toch aanslagen en ik zie alleen maar dat Johan Cruijff is overleden, heel de middag en avond?” Ik stuurde haar een rood wit blauwe vlag emotion terug… Voor Nederland was Johan een emotion en icoon en wij zijn o zo trots op Nederlandse successen. In België zag je bijvoorbeeld wel dat het aanslagen nieuws ver boven het overlijden van Johan ging. Het gaat je gewoon niet lukken om nationale zenders helemaal Europees of werelds te maken en ik vind het zelf ook niet erg. Genoeg televisiezenders en dan kijk je naar België voor Belgisch nieuws. Ik dacht ook de raarste kanten op bij de Passion op de televisie. Op een gegeven moment beelden van de Jezus acteur bij een zwerver en bij een bejaarde en ik dacht aan de SP en Emile en ik dacht in de zendtijd voor politieke partijen te zitten. Jezus ging ook naar de bakker om brood te halen in de Passion en hij kwam bij de bakker en het kwam met hem niet voor de bakker. Een avondje bewust zonder televisie is helemaal zo gek niet af en toe…voor mijn gedachtegang…dan komt alles voor de bakker.