Vrije tijd pret…

Trump in Amerika de Republikeinse genomineerde, wat een stunt. Overal de humor van inzien en ik heb wel gelachen over zijn opmerkingen over het gebrek aan leger en veilheid van andere landen. Jullie hangen terug op Amerika en verwaarlozen jullie eigen leger en veiligheid. Ik vroeg mij af of ik als Nederlandse burger een soort van leger en veiligheidsabonnement kan afsluiten bij Trump of bij iemand anders. Bij dreiging toets 1 en er komt direct een Amerikaanse drone boven mij hoofd hangen die mijn tegenstanders neerhaalt en pret. Sciencefiction komt akelig dicht bij de werkelijkheid tegenwoordig. In eigen land genoeg te beleven en ik werd meegenomen door een vriendin op 5 mei naar een zomerbloemen pluktuin in Nes aan de Amstel. Een mooi oranje met wit en rood bevrijdingsdagboeket gemaakt met tulpen en aan mijn moeder cadeau gedaan. Ja blauwe tulpen stonden er niet anders was het boeket helemaal af geweest. Bloemen plukken, leuk om te doen en leuke mensen daar en na de tulpen gaan ze over op zomerbloemen. En ze hadden koffie met appeltaart, heel erg belangrijk… Later op de dag een waterfiets genomen en heerlijk door het Amsterdamse Bos gefietst. Overal de humor van inzien en we kwamen terug na het fietsen en vroegen bij de horeca daar om een rosé of wijntje. Mochten ze niet verkopen… Mijn vriendin vroeg om patat en ze mochten daar niet frituren… En ik kijk dan eens om mij heen en zie op de velden allemaal mensen aan de zelf meegebrachte alcohol bij de picknick en op een ander veld zag het blauw van rook van de barbecues en een horeca tentje mag geen alcohol verkopen en frituren. Ja, ik lig dan onder een tafel in het bos van het lachen… En ik las in het bos dat er een Facebook groep was aangemaakt tegen het besluit om in de zomermaanden op de twee grootste grasvelden honden te weren. Zelfs het bos voelt af en toe niet meer vrij en weer pret. Ik was gisteren op het strand en daar mochten honden nog wel, sssssst want voordat je het weet komt er iemand op een idee. Ik ging gisteren samen met een andere vriendin oefenen voor een ander sportief uitje en drie uur door de zee, algen, modder en het zand heen gelopen. De rest van de middag en avond uiteraard op het strand gelegen en tot aan onze middel in de zee gestaan. Om te zwemmen was de zee nog wel erg koud. We willen binnenkort een nachtje op het strand slapen en wij vroegen ons af of zoiets mag. Onze grap was dat Joran toch nog vast zit en dus veilig en pret. Lollige dagen zo met mooi weer en met wat vrije tijd, zeker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

5xqm

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>