Beetje moe…

Zo, voor een weekje vakantie en het is mooi weer en dus wat wil dit mens nog meer…strand en zee natuurlijk. Ik was gisteren al vroeg op het strand en lekker in de zee gezeten en gestaan. Er was geen zeehond te zien, snik. Ik zag de afgelopen week toevallig op de televisie dat er een oude zeehond met een nummer op zijn vacht in onze zee zwemt. Mensen zijn nummers en zelfs zeehonden zijn nummers geworden in het jaar 2016, snik. Toch raar, ik liep de afgelopen week beukennootjes te rapen en het is zomer. Ik vind de beukennootjes met de hoedjes op altijd leuker dan zonder hoedje op. Ik snap werkelijk waar nog steeds niet dat wij de klok wel steeds een uur verzetten in de herfst en in het voorjaar en de zomer niet een maand doortrekken naar september. Ook absurd dat de Sinterklaas etenswaren alweer verkocht worden in wat winkels, zucht. De wereld is idioot af en toe. En ik kan zelf uren nadenken over als ik in Amerika zou wonen of ik dan een sneu of een meelijwekkend type zou zijn? Hokjes denken, nummer denken, wat een wereld toch? Ik was wel verontwaardigd over de aardbeving na een kernproef. Bewust de aardbol nog even iets eerder naar de filistijnen helpen, dacht ik. De platen rommelen al en dan gaat iemand in het kader van de wetenschap er nog bewust even een beving bovenop doen… De mens is echt de grootste vijand van de aarde. Het politieke gedoe is ook weer begonnen in Nederland en ik ben nu al verkiezingsmoe en Sintspullenmoe. Pret was er gelukkig ook de afgelopen weken over de nieuwe papiercontainers hier in het dorp en in de omgeving. De voorlichting was goed en als je een kleinere container of geen container wilde hebben dan mocht je mailen of bellen. En net als televisie kijken, je hoeft niet te kijken en je hoeft dus ook niet zo’n container aan te schaffen. Dat gezeik overal, heerlijk… en dat mensen dus niet gelezen hadden dat ze ook een kleinere container konden bestellen, hilarisch. Ik denk dan wel eens, hoe krijg je iets landelijk voor elkaar als het op papiercontainer niveau al niet goed lukt in een keer. Uitleggen, uitleggen en uitleggen en uitleggen en net zolang tot iets duidelijk is dan maar, iedereen is anders, bewust van. Echt heel erg veel te lachen was er niet de laatste weken en dan is zo’n papiercontainer soap toch mooi meegenomen…