Ieder1…

Gisteren meegelopen in Amsterdam in het kader van dromen mag met de parade van Ieder1 op de warmste 25 september ooit gemeten. Het jaar 1956 had het oude record, het klimaat is zooo aan het veranderen met alle weerrecords. Ooit weet je trouwens niet zeker want misschien was er heus wel een eerdere weermeter in een oudere mensheid dan nu. Zeg nooit nooit en ook nooit ooit. De parade was ook om een verandering teweeg te brengen en wij vonden hem niet helemaal van de grond gekomen in Amsterdam. Fleur op in plaats van Pleur op en Beur op was wel humor. Alle roots? Ik zag zelf veel kaaskoppen om het dan zo maar te zeggen. Het zal dus wel meevallen met het niet Ieder1 was mijn gedachte. Er waren wel zo’n tweeduizend mensen die in de parade mee wandelden en de compassie vlag was er ook. Het was wel leuk om weer even door andere delen in de stad te lopen en na afloop Ieder1 patatje was eigenlijk het hoogtepunt van onze parade. Wij zaten op een bankje nog even te bedenken waar het dan zo mis is gegaan in Nederland dat niet iedereen zich 1 voelt. Wij zaten zelf in onze klassen in het middelbaar onderwijs met allemaal mensen met verschillende roots in de klas. Een grote gezelligheid en wij dachten in die tijd echt niet dat er ook maar 1 iemand niet in de klas thuis hoorde of erger nog in Nederland. Daar zijn bankjes voor in Amsterdam om dan eens over zoiets te filosoferen in het nu… Ergens is iets mis gegaan in ons land en in de wereld… We hadden uren op ons bankje, o nee het bankje van ieder1 kunnen blijven zitten maar het ging regenen… Ieder1, een steentje in een grote vijver van de wereld van onverdraagzaamheid en oorlog, een droom en dromen mag af en toe.  

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

IEsOv

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>