Ingriaantje spelen…

Ik zat met mijn oppaskinderen te spelen en na een paar uurtjes stonden de ouders weer in de woonkamer. Met een grauwe gelaatskleur en ik dacht, o jee er is iets ergs aan het handje. Wat zijn jullie in hemelsnaam aan het doen? Nou zei de jongste vanuit onze wigwam, wij spelen Ingriaantje of te wel indiaantje. Jullie hebben er toch geen foto’s van op internet gezet? Nee natuurlijk niet, wij zijn aan het spelen. Weten jullie dan niet dat indiaantje spelen verboden is? De vader was al bezig om de houten stokken van de wigwam te verwijderen en zocht naar de houtkachel. Weg ermee voordat iemand ons aangeeft. Waar is de houtkachel gebleven vrouw? Nou die mag ook niet meer, had je gemist zeker. Wij, de zwijgende meerderheid keken met onbegrijpelijke gezichten naar het gebeuren. Ja sorry zei de moeder, hij is een beetje uit zijn hum. O, heeft hij de wielerwedstrijd niet gewonnen in België? Jawel, zei de moeder maar er was geen bloemenmeisje met drie zoenen voor hem, mag niet meer. Ik kan jou trouwens niet betalen voor het oppassen Ingrid want de pinautomaat is weg uit de supermarkt. En onze burgemeester adviseert om niet meer bij pinautomaten waar weinig mensen buiten lopen te gaan pinnen vanwege de misdaad. Heb je trouwens gezien dat jouw schoen stuk is Ingrid? Ik geef je een raad, koop nieuwe schoenen. Ja ik weet het, ik probeerde nog een inlegzooltje in mijn ene schoen maar zoiets is een lapmiddel, werkt niet. Ik gooi de schoenen pas weg als ik nieuwe schoenen heb die goed binden aan mijn voeten. Helemaal geen schoenen is natuurlijk niet logisch… Gaan we nu eten? Ja jullie mogen biologische patat halen. Huh, we zouden gaan barbecueën? Wijziging 1,2789 in wording, mag binnenkort niet meer in Nederland en dus lopen wij al vooruit op deze wijziging en is de barbecue gisteren naar het openluchtmuseum in Urk gegaan. Ik liep met mijn oppaskinderen stil zwijgend naar de biologische snackbar op de hoek en een traan biggelde langs mijn wang. Een van mijn oppaskinderen vroeg, is er iemand dood Ingriaantje? Ja lief kind, vroeger is dood of dood aan het gaan. Afscheid nemen doet soms pijn, bewust van.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

tVbpwa

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>