Winter?

Het is alweer de maand december en de winter is nog ver te zoeken, wel eindelijk wat regen in Nederland. De maand december is altijd voor mij de gezellige maand en ik ben dol op Kerstmis, de lampjes en het geneuzel. Ik was de afgelopen tijd bij wat oude vrienden aan en werkelijk waar, overal aan de rand van elk door mij bezocht dorp zo’n bruine huizen nieuwbouwwijk. Ik snap niet waarom ze geen kleine woningen bouwen, aldus een vriend. Er zijn zoveel mensen alleen en er is behoefte aan kleine koopwoningen van rond de 1 ton, tja. Met de dochter van een van mij vriendinnen even naar een tuincentrum geweest en natuurlijk weer gek gedaan. Ik krijg ook blogboodschappen mee overal en pret. Schrijf eens over het plastic om een komkommer, wat een waanzin! En wat te denken van een rode paprika in plastic? Een ander was het slachtoffer van inbraak met vandalisme geworden en zo niet leuk om de boel gesloopt aan te treffen. Een andere vriendin zocht naar kerstverlichting met snoertje en inderdaad moeilijk te vinden, veel goed bedoelde kersttroep gaat op knoopcelbatterijen of op zeg eens AA batterijen. Is toch slecht voor het milieu want je gooit ze weg? Nou even dimmen, je hoeft producten niet te kopen met plastic eromheen en er zijn ook oplaadbare batterijen… O en schrijf ook even dat het zwaar balen is om een baan te vinden als je in de vijftig bent, leeftijdsdiscriminatie. En de geestelijke gezondheidszorg is zo niet leuk, waar moet iemand opgenomen worden en waar is er iets vrij? Iedereen heeft zo zijn eigen dingen waar hij of zij tegenaan loopt, bewust van… Ik had ook nog een verjaardag. Iemand werd 18 en ik gaf natuurlijk een kaart met de tekst erin dat er nu legaal gedronken mag worden en hik, knipoog en pret. Er kwam op de verjaardag een informatieboekje voorbij met informatie voor 18 jarigen. Het schijnt dat iedereen van 18 jaar zo’n boekje krijgt? Op de voorkant van het boekje een foto van twee vrouwen en de verjaardagsgrap was dan ook dat deze foto mannen discriminatie was, hik. Het zijn bijzondere tijden en hoe goed veel mensen het ook hebben in Nederland, er is een gevoel van dat dingen anders zouden kunnen of helemaal aan het doordraaien zijn…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

jT2v

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>