Heerlijk ochtendje vrij…

Het was vandaag prachtig weer en ik had een ochtend vrij. Ik stond dan ook al om 09.00 uur op de stoep in Kortenhoef bij een vriendin en het geeft niet om elkaar niet zo vaak meer te zien, als we elkaar zien is het goed en valt de tijd helemaal weg. De bokspaal in huis was nieuw voor mij en de paal stond dicht tegen de muur aan, gaaf. Ik natuurlijk even slaan en afgesloten met een ferme trap en hup een schilderij van de muur en heel erg veel pret. Hup de deur uit en wandelen en bijpraten in het bos. Ja, wij liepen vanuit Kortenhoef zo een bos in, echt prachtig. Er stonden daar veel oude bomen en het was mooi met alle watertjes en bruggetjes in het bos. We hebben prachtige foto’s genomen van de zonnestralen die dan door de bomen heen schenen in de ochtend. Nou toch weer ruim 6,5 kilometer gelopen in het bos. We zagen Zwanen met kleintjes en nog meer eenden met kleintjes en een ooievaarsnest en nog een paar roofvogels. Ik heb in Kortenhoef de uitdrukking curlingkinderen geleerd en pret. Ik had er nog nooit van gehoord en dat zijn kinderen van ouders die alle moeilijkheden en en tegenslagen wegvegen voor hun kinderen en heel veel pret. Het was een leuke ochtend en in de middag weer gewoon gewerkt met veel energie. Ik stap tegenwoordig toch anders de deur uit want ik heb een paar Albelli vriendinnen, dat zijn vriendinnen die mijn hoofd in hun fotoboeken zetten per jaar. Ik vraag nu steeds als ik bij deze vriendinnen kom of mijn kleding vorig jaar al in het boek stond. Ik doe zelf niet meer aan fotoboeken. Ik kan over 10 jaar gewoon een rondje Nederland doen om fotoboeken te gaan bekijken bij iedereen, gezellig. Er was vandaag stemmen voor de Europese Parlementsverkiezingen en niemand kon eigenlijk geloven dat ik niet ging stemmen en pret. Ja ja, volgende keer want ik heb nu gezegd… Ik vond de nieuwe aardbeving in het aardgas gebied in de buurt bij Groningen veel interessanter want een 3,4 magnitude komt niet dagelijks voor. Ik ben zelf vorig jaar in het gebied geweest en ik herinner mij de boel nog heel goed. Er is toch echt een soort van Deltaplan maar dan met aardbevingen nodig in die hoek. Het is echt anders om op of bij een breuklijn te wonen dan bij of op een gasbel te wonen. Het is eigenlijk met alles zo, we gaan iets doen of opzetten en hoe gaan we om met de gevolgen. Achteraf… Nou het was achteraf bekeken wel een leuke dag vandaag.

2 thoughts on “Heerlijk ochtendje vrij…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

vcbQcK

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>