Stoom afblazen…

Hemelvaartsdag en een feestdag en ik mag niet werken, zucht. Ik wacht vol smart op de tijd dat ik zelf mijn tien vrije dagen mag bepalen per jaar. Het beste er dan maar van maken vandaag… Na even in mijn kast gekeken te hebben in de vroege ochtend, ik vond dat mijn oud roze broek nog best een keer in de Albelli mocht komen… En wat heb jij aan? Het was mijn eerste vraag toen mijn reismattie voor kwam rijden met de auto. Nou mijn zwarte broek stond nog niet op de foto en pret. Wij zijn met de auto naar het station gereden en hup verder met de trein naar Apeldoorn. Het is af en toe best leuk om even terug in de tijd te gaan. En het was er vandaag zo’n dag voor want Nationale Stoomtreindag! Toet toet en stoom stoom en daar kwam de stoomlocomotief aan met wagons in Apeldoorn. We konden gewoon lekker ouderwets bij de conducteur een kaartje kopen. Er stond niet uit het raam hangen en wij zagen dit bordje nadat wij met onze hoofden al uit het raam hadden gehangen en pret. Het was enig en ik vroeg mij af of er ook mensen langs de spoorlijn woonden die dan zouden klagen over de stoomtreinen? Of er ook zeikerds daar woonden en pret. En we zaten de uitstoot even te berekenen van de trein en nog meer pret. Ik zal onze andere grappen de lezers niet aandoen… De ramen van de trein gingen gewoon nog dicht met een stevige riem en er stond geen made in China op de riem. We gingen naar Beekbergen en heel erg leuk alle mensen in de kostuums van vroeger en we hadden echt het idee terug in de tijd te zijn. De koffie met cake was lekker en er stonden mooie locomotieven daar en een locomotief werd onder een waterkolom gereden voor het innemen van water, leuk om te zien! Het ouderwets wisselen van draaischijf was handwerk vroeger. Wat een uitvinding was de stoomtrein eigenlijk destijds. Het is erg leuk dat mensen deze stoomtreinen nog onderhouden en in stand houden, bewust van… In de zomermaanden gaat de stoomtrein ook en in combinatie met een boottocht over de IJssel. Er stond ook nog een oude Trabant ergens en snik wat mooi. Toet toet en stoom stoom en wij weer met de stoomtrein terug naar Apeldoorn naar het jaar 2019. De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar in Apeldoorn en laat de beste man zeker met de stoomtrein aankomen, heel gaaf. Op het station van Apeldoorn was het stil en onze eerste indruk was iets met veel arme mensen in deze stad, gewoon door naar het straatbeeld te kijken bij het station. Een jongen uit Apeldoorn aangesproken met de vraag wat wij absoluut moesten zien in de stad? En nee, wij bedoelen niet de kroegen… Hij wist het dus gewoon niet en loop maar naar de oude stad. Een troosteloze wandeling vanaf het station naar het centrum en echt niet gezellig aankomen met de trein. Ik zag de evenementen kalender en er worden best veel dingen georganiseerd in de stad en toch was het onze stad niet. Het hoogtepunt was het terras met de broodjes met kroketten en dat zegt eigenlijk genoeg. Oké, een mooie gevel gezien met glas-in-loodramen en een mooi park met een fontein en een boom waar je in kon zitten. Nou met de moderne trein weer naar huis en toch even wat stoom afgeblazen op deze extra vrije donderdag, toet toet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

4Uwg8

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>