Op de turbofiets naar Giethoorn…

We hadden voor de allereerste keer een e-bike gehuurd om naar Giethoorn te gaan fietsen. We kregen geen uitleg maar het wees voor zich en we hadden al snel de eco stand door en de turbo stand en pret. Zo’n fiets gaat hard zeg, we haalden de 25 kilometer bijna! Het was leuk voor een keer en verder fietsen we toch nog liever zelf zonder trapondersteuning, je komt gewoon niet meer zwetend aan na een fietstocht, bewust van geworden… Na een barre tocht naar Giethoorn, niet dus en pret, konden wij gewoon op de fiets de bruggetjes op en af en er lag een fietspad en de toeristen die er waren zaten meest in bootjes. Het was toch wel een unicum om vanuit de bootjes Nederlandstalige scheldwoorden te horen als een bootje dreigde de kant te raken en pret. Nederlanders die genieten van eigen land, echt prachtig om te zien. We zagen de heule toeristensector daar en ja ze zullen daar net als overal wel weer blij zijn met meer toeristen. We waren nog even bij restaurant en eetcafé De Fanfare, natuurlijk alleen koffie afhalen. De Fanfare was een oude film van vroeger en opgenomen in Giethoorn. Er stond tot onze verbazing een standbeeld van iemand en bij het nazoeken op onze mobiel bleek het acteur Albert Mol uit deze vroegere film te zijn. En wij vroegen ons dus af als wij het al niet weten, hoe weten buitenlandse toeristen dan eigenlijk wie deze man was en pret? Ik zou zeggen, voordat de meute weer komt naar Giethoorn, ga er eens een dagje wandelen of varen! Wij gingen door op de fiets naar Zwartsluis en we kwamen daar de Buisman fabriek tegen. Ik moest altijd met zo’n gouden schepje een mespuntje Buisman in het filterzakje van de koffie doen vroeger toen ik klein was en wilde helpen met koffie maken… Het was leuk om een rondje te fietsen en ook door Nationaal Park Weerribben Wierden. De streepjes op de batterij van onze fietsaccu’s werden steeds minder en omdat niet hard trappen went, snel naar het hotel terug en pret. We hadden nog wat lekkers gekocht op de gezellige markt in Steenwijk en dus genoeg te eten op de hotelkamer. Helemaal uitgeput van de barre fietstocht vielen wij als blokken in slaap…

1 gedachte op “Op de turbofiets naar Giethoorn…

  1. Ja, die e-bike tocht heb ik nog eens gedaan als personeelsuitje met de collega’s van de laatste school waar ik werkte, toen het nog iets nieuws was en er bij iedere stop een man in een busje met reserve accu’s en fietsen stond. De accu’s zijn nu veel beter, want zo te lezen heb jullie twee keer zo ver gefietst. 🙂

Reacties zijn gesloten.