NoMAD Library…

En hop vandaag weer door en ook naar een ander deel van Roemenië dus een lange dag voor de boeg. Een burcht bekijken, spijker en hamer, heuvels die op het zuiden van Duitsland leken, een spandoek ergens tegen beren excursies, eten bij een familie thuis en waar de gezellige kat eerst op tafel iets van ons voedsel at… Allemaal indrukken om later te laten bezinken.

Ik vond het mooiste van deze dag ons korte bezoek aan het rode meer. De reis omhoog met de bus naar het meer toe was al een belevenis. En tot mijn grote verbazing stond er een NoMAD Library koepeltentje met een boekenrek erin met boeken. De bibliotheek voor op reis, echt zo geweldig. Er staan er meer door Roemenië heen. Het rode meer, een mooi meer met een lieve zwerfhond erbij. Ja, zwerfhonden genoeg gezien onderweg. We zaten terug in het vliegtuig bij dierenartsen die een week van hun vakantie katten waren gaan helpen in Roemenië zodat ze zich niet meer konden voortplanten, goed werk.

De mensen benutten verder best wel de natuur in Roemenië en ze hebben dan ook nog echte natuur. De houten kraampjes met de verkoop van bijzondere producten zoals Crema cu propolis, goed voor je huid schijnt het. We sliepen in een ander hotel en mijn reismattie lag erg ver weg in de grote kamer en pret. De tas kon verder ingepakt blijven want we gingen weer verder op reis de volgende dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FP1Yb

Please type the text above: