Samen maken we een mooie zaterdag

Ik zit veel aan de waterkant langs de Westeinderplassen, zo ook vandaag. De west- tot noordwestenwind was matig, soms vrij krachtig. Overal zeilbootjes en wat motorbootjes. Een soort Kameleonbootje van metaal met zeilen, kwam door de harde wind niet meer weg van de wal. Aan boord wat jonge kinderen. Vanuit een van de huizen kwam een oudere man aanzetten met een lange stok om ze los te duwen van de wal. Ook een motorbootje met daarin wat jongeren van een jaar of 13 kwam hulp aanbieden. Voor mijn ogen ontvouwde zich een mooie samenwerking. De man duwde met zijn stok tegen de kinderboot en de motorboot pakte het touw aan van de kinderboot en nam ze op een gegeven moment op sleeptouw mee naar open water. Prachtig om te zien hoe dit samen opgelost werd. Net een avontuur van Hielke en Sietse Klinkhamer uit een van de boeken in de serie Kameleon.

Bij thuiskomst werd ik buiten verwelkomd door keiharde muziek van Gers Pardoel. Schitterend! Van de week kreeg ik een flyer door de brievenbus van een verjaardagsfeest in mijn buurt, dat vandaag gevierd ging worden met muziek. Even om te informeren en dat de muziek vanaf 01.00 uur wel wat zachter gezet zou worden. Ik heb gelijk op de achterkant van de flyer mijn felicitaties gezet en ze veel plezier toegewenst. Ook wat verzoeknummers erop gezet waaronder muziek van Gers Pardoel. Door de brievenbus bij hen gedaan. En zie hier, schitterend toch om mijn verzoeknummer inderdaad bij mijn thuiskomst te horen!

Het leven is mooi als er overlegd wordt en samengewerkt wordt!

Hieronder nog even een reactie van een vriendin van mij van www.spel4kids.nl  over de toestanden van gisteren in Haren.

  • Tjonge, jonge wat een ellende gisteravond in Haren. Dat mensen allemaal massaal daar naar toe trekken ongelooflijk. Hoe belangrijk is het dus dat je als kind leert om zelf na te denken over wat juist en niet juist is en niet als een kuddedier met de groep mee te gaan. Je eigen pad te volgen ook al wil iedereen het (verkeerde) pad op. Dat kun je alleen als je vertrouwen hebt in je zelf. Belangrijk om dat te kunnen en mogen ontwikkelen!

Ik heb hier niets meer aan toe te voegen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tvH8J

Please type the text above: