Erwin Lensink wraakt rechtbank

Woensdag 19 september 2012 Den Haag.

Lensink werd door de rechtbank veroordeeld omdat hij op Prinsjesdag 2010 een waxinelichthouder naar de gouden koets gooide. Het hof liet hem in juli vrij onder voorwaarden, maar omdat hij zich daar niet aan hield, werd hij vorige week weer vastgezet. Toevallig net voor Prinsjesdag.

De zitting stond gepland voor 09.00 uur maar werd verschoven naar 13.30 uur. Verrassend dat Micha Kat aanwezig was om de zitting te volgen. Al bij binnenkomst in de rechtszaal begon Erwin te schreeuwen. Dat zijn website uit de lucht was gehaald en dat de rechters op een verhoging zaten van waarheidsvinding.

Hij voerde zelf het woord en ik moet eerlijk zeggen dat ik dit in zijn geval toch gedeeltelijk aan de raadsman had overgelaten, maar dit is mijn mening. Ook omdat ik Micha het woord heb zien voeren in zijn rechtszaken en hij kan dit goed en duidelijk. Bij Erwin werd het toch een onsamenhangend geheel. Erwin zat vaak met zijn armen over elkaar voor zijn borst en zag bleek.

Hij vroeg tot twee maal toe waar Beatrix, Maxima en Willem-Alexander waren, die hij had opgeroepen. Hij meent dat koningin Beatrix onrechtmatig op de troon zit. De rechter moest hem continue vragen om duidelijk te zijn en om zich bij het onderwerp te houden. Erwin verwees ook nog naar de moordzaak van Roxanne Themmen in IJmuiden in de zomer van dit jaar. Maar wat hij hiermee wilde aangeven is mij enigszins ontgaan door zijn warrige communicatie.

Toen de aanklager aan het requisitoir wilde beginnen, diende Lensink zijn wrakingsverzoek in. Hij had acht redenen. Toch wel enigszins hilarisch was zijn eerste reden: ik heb de bal gegeven. Er werd gevraagd of de griffier dit als eerste reden moest noteren. Toen volgde onder andere: sabotage, chantage, planning van de rechtszaak na Prinsjesdag, 3 rechters is te weinig, wrakingskamer wraken.

De wrakingskamer moet zich volgende week woensdag 26 september buigen over het verzoek van Lensink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gxq7i

Please type the text above: