Niet bewust willen worden van

Soms hoor je verhalen dat je denkt, hoe bestaat het. In mijn tijd sloeg je de drankjes achterover door je mond. Nu heb je eyeballing. Het kan zo maar dat je op een mooie zomerse avond in een kustplaatsje bent en opeens ambulances en politie ziet. De jeugd doet dan in een trendy strandtent aan eyeballing. Dit is een sterke alcoholische drank via het oog consumeren. Dit wordt vooral gebruikt om sneller dronken te worden. Oogzuipen. De sterke drank kan door het hoornvlies heen vreten en richt blijvende schade aan. Het zou toch mooi zijn als de scholen hier voorlichting over zouden gaan geven. Of als ouder, je kind op de gevaren hiervan wijzen. Ik waag er een oog aan. Oftewel, ik ben zo nieuwsgierig dat ik toch even ga bekijken. Wees je ervan bewust dat je dit echt een oog kan kosten als waaghals.

En dan het zinloos geweld, ook niet meer te stoppen. Nog even en het komt niet eens meer op de voorpagina van de kranten. Ouders gaan hun kinderen bewust weerbaarder maken om ze te beschermen tegen dit soort geweld. Een lief kind ligt alleen nog in de wieg. Bewust de verkeerde kant op met zijn allen. Opvoeding en onderwijs zijn zo belangrijk.

Het lijkt wel alsof het ons met zijn allen niets meer kan schelen de hele wereld. Ik hoor vaak: het zal mijn tijd wel uitzingen, ik ben te oud. Alsof je als ouder iemand, de boodschap niet kunt doorgeven aan een jonger iemand. En ook hoor ik vaak: het gaat binnen mijn gezin toch goed, dus waarom zou ik iemand  anders helpen. Vooral de ellende niet willen zien om je heen en voor jezelf leven. Niet bewust willen worden van. Ook zijn heel veel mensen bezig om zelf het hoof boven water te houden. Door financiële problemen en zorgen over hun kinderen, hebben ze niet de kracht om buiten het gezin te kijken. Dit klinkt wel logisch. We zijn dus afhankelijk geworden van de krachtige mensen in de wereld die hun eigen gezin goed kunnen besturen en ook nog een bewuste bijdrage kunnen leveren aan deze wereld. Hoeveel zullen dit er zijn? En zullen het er steeds meer worden of minder?

Dat je de leuke dingen in het leven doet en geniet dat mag, want het kan zo over zijn. Maar rekening houden met een ander en eens wat goeds doen, maakt je leven nog net dat stukje meer.

Ik ben wel ontzettend trots op mensen die hier alles lezen en die vrijwilligerswerk zijn gaan doen. Of een andere bijdrage aan de maatschappij zijn gaan leveren. Hier word ik echt bewust blij van! Ik ben zo trots op jullie!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

8KUHM

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>