Roel van Duijn geeft nooit op!

De Nationale Ombudsman Brenninkmeijer stelt Roel van Duijn in het gelijk! De Nationale Ombudsman heeft in een op 28 januari 2013 uitgebracht rapport, positief gereageerd op de klacht van Roel van Duijn. De klacht ging over de weigering van ex-minister Donner, om een onderzoek te laten instellen bij de Commissie voor Toezicht op de Inlichtingen en Veiligheidsdiensten (CTIVD) naar decennialange spionage van hem en zijn ontvoering door de geheime dienst.

Persbericht:

De Nationale Ombudsman komt, na uitvoerige informatieverwerving en na de uiteindelijke weigering van de directeur van de AIVD, de heer Bertholee, om mee te werken aan een informele evaluatie, nu tot de volgende conclusies:

1- De overheid heeft zich niet transparant gedragen. “Ik vind het niet transparant,”dat u zoveel moeite heeft moeten doen om uiteindelijk de openbaarheid te krijgen waarop u recht had”. En: “De indruk ontstaat dat de overheid tegenover u iets te verbergen heeft.”

2- Het is onbevredigend dat er nu, na lange juridische strijd,  materiaal is dat twijfel oproept of het handelen van de BVD rechtmatig is geweest.

Mijn vragen, zoals in “Diepvriesfiguur”, zijn actueel.  Inzake veiligheidsdiensten kijkt de overheid ten onrechte  alleen naar rechtmatigheid, maar niet naar behoorlijkheid.

Brenninkmeijer is het niet eens met het tot nu toe door de regering in mijn zaak  ingenomen  standpunt. “Het is onjuist om te stellen dat het handelen van de BVD jegens u juist is geweest.”.

3.-Brenninkmeijer acht het onverstandig dat ex-minister Donner het door mij gevraagde onderzoek heeft geblokkeerd. Zelf is hij daarvoor, gezien het tijdsverloop, onvoldoende geëquipeerd.

Voor mij is de uitspraak van de Nationale Ombudsman een belangrijke stap op weg naar de erkenning door de nieuwe regering dat het onophoudelijke gegluur van de geheime dienst een schending van mijn privacy geweest is, waarmee de nationale veiligheid allerminst gediend is.

Deze uitspraak is een bevestiging dat het onterecht tegengehouden, historische onderzoek  alsnog plaats moet vinden en dat de onderste steen boven moet.

Bewustwordenvan blijft Roel volgen, maar dat weet hij……

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

YF8h8

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>