Paus bewust weg: veni etinam

Er is weer een stukje geschiedenis geschreven, voor het eerst in zes eeuwen treedt een paus bewust af, zonder eerst naar de hemel te zijn gegaan. “Ik mij er zeer van bewust, dat deze dienst door zijn geestelijke aard niet alleen door daden en woorden moet worden uitgeoefend, maar niet minder door lijden en door gebed.” “In het bewustzijn van de ernst van deze daad, verklaar ik daarom met volle vrijheid af te zien van het ambt van bisschop van Rome.” Aldus paus Benedictus XVI.

De paus gaat lekker mijn weblog lezen en op zijn gezondheid letten, gelijk heeft ie. De advertentie waar een nieuwe paus aan zou moeten voldoen, lijkt mij niet zo heel moeilijk.

Gevraagd: nieuwe jonge paus met een visie.

Wensen: graag verstand hebben van Facebook en Twitter, graag verstand hebben van vastgoed en alle kleuren geldstromen, graag een paus zijn voor iedereen in de wereld, graag nog bij volle verstand zijn, mag geen haat zaaien en niet discrimineren, kan zich ook zelfstandig zonder butler redden, mag met zijn tijd meegaan. Verder kan hij op de mensen een goede bewuste boodschap overbrengen. O, en graag van bloemen uit Nederland houden.

Het is zo jammer dat er geen vrouw in aanmerking kan komen voor het ambt. Na een uur vergaderen zou er dan al witte rook uit de schoorsteen komen…

Maar alle gekheid op een kerkstokje, wat de kerken doormaken is heel heftig. Ook de kerken zitten in de omwenteling. Ik sprak een tijdje gelden met een ex-non. Ik heb recht op de non af gevraagd, of zij destijds wist van sexueel misbruik in de kerk. “Ja, dat wist je als non, het kwam vooral voor in de mannen kloosters en in de internaten.” En dan volgde nog de woorden: “als je er als non niet meer tegen kon dan trad je uit.”

Laten we maar bewust positief naar de toekomst kijken en hopen dat ze bij de kerken hebben geleerd van de geschiedenis.

Mea vota

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1J5zW

Please type the text above: