De lachende zondag

Het viel deze week nog niet mee om lachwekkende berichten te vinden. Zowel op straat als in de media was het droefenis. Ik heb er toch een paar gevonden, met een knipoog naar de humor.

De peukenplukkers zijn terug, mensen die willen blijven roken en oude peuken van de straat rapen. Van de restanten tabak worden nieuwe sigaretten in elkaar geflanst. DNA’ tjes van straat rapen dus en nou maar hopen dat er in die bewuste straat niets gaat gebeuren. Gaan we weer terug naar de tijd dat je iemand op zijn woord moet  geloven, gelukkig hebben we altijd de camera’s nog. Binnenkort op Marktplaats: zakje met 100 peuken te koop….

En dan de overval op een vliegtuigje met diamanten in Zaventem in België. Je mag het niet zeggen, maar het was wel een mooi uitgevoerde overval. Tot in de puntjes over nagedacht, om het zo maar eens te zeggen. Het meest leuke vond ik het commentaar in België: “de betrokken vlucht werd geannuleerd.”  Belgische humor.

En heel Zaanstad is in de ban van de blauwe zone in het centrum voor fietsen. Het gesprek van de dag daar. Als je gaat winkelen kun je de fiets hier maximaal 4 uur neerzetten. Handhavers van de gemeente nemen de blauwe vlakken mee in hun ronde. Geparkeerde fietsen worden voorzien van een label, met daarop het tijdstip waarop de fiets binnen het blauwe vak is gesignaleerd door de handhavers. Na vier uur wordt de fiets verwijderd. Voor 20 euro kun je de fiets weer ophalen bij het gemeentedepot. Wie verzint zoiets? De gemeente veegt niet meer extra op plekken waar bovengemiddeld veel afval op straat terecht komt. Zwerfafval mogen de scholen en winkeliers zelf gaan opvegen door de bezuinigingen. Maar er is wel geld voor een blauw fietsenvlak? En wat doen de mensen met die labels aan hun fiets, als ze de fiets weer ophalen? Juist, op straat gooien en dus weer meer zwerfafval. Je moet de humor er echt van inzien. Wie ontwerpt de bewuste parkeerschijf voor de fiets? Ik zeg, gat in de markt!

In Tholen wil een raadslid dat ze stoppen met de traditie om vergaderingen te openen met het vragen om kracht en wijsheid aan god. Hij wil dit in verband met het misbruikschandaal in de kerken. De gemeenteraad bespreekt binnenkort of het ambtsgebed moet worden afgeschaft. Zeeuws Meisje zou zich omdraaien in haar graf. Maar geen gebedje teveel hoor!

En in Almere Stad gaat de politie ouderen controleren die te snel met hun scootmobiel rijden. Het is de bedoeling dat de ouderen eerst worden aangesproken op hun gedrag. Dit moet een telefoontje van de 50+ Partij geweest zijn aan Almere, kan echt niet anders! Elke puber op zijn scooter die te hard rijdt gaat meteen op de bon! Toch gaaf als je 50+ bent en lekker kunnen scheuren met je scootmobiel zonder een bon te krijgen! En het probleem lost zich vanzelf weer op. Binnenkort heeft geen een oudere meer het geld om zo’n ding te betalen, toch?

Ik hou zo van Nederland, bewust leuk volkje zijn wij!