Wat eten we vanavond schat?

Ik stel voor een visje, ga jij je hengel even uitwerpen? Waar dat nog kan in schoon water? Ik zou het niet weten, misschien in de wateren bij Japan? Zelfs al zit er geen labeltje op je visje, dan kan er in 2013 nog van alles mis zijn met het beest. Reden? Een uitgeputte aarde. Ik stel dan ook voor om zo snel mogelijk naar de maan te gaan, om de ruimtevissen te gaan proeven. Als deze ruimtevissen magnetisch zijn dan zitten ze zo aan je hengel. Interpol gaat de fraude in de visserij onderzoeken, het bewust onjuist labelen van vis. En nu maar kijken wie er in het aas wil bijten.

Nou dan maar een lekker stuk vlees op onze borden, ga jij eens jagen in het bos voor een lekker stukje vlees. Maar zelfs als je in de vrije natuur een beest vangt en deze zelf gaat opeten, weet je niet wat ie anno 2013 heeft gegeten. Met de stijgende dumpingen van het drugsafval in de bossen, moet je het ergste vrezen. En het beekje waaruit het dier heeft gedronken hoeft ook niet schoon te zijn met al die bewuste lozingen.

Dan maar gehaktballetjes kopen. O, die zijn uit de handel genomen omdat ze paardenvlees bevatten in plaats van rundvlees. En wat die paarden allemaal hebben gegeten weten we nog niet. Paardenvlees komt vooral uit het Oostblok, dus grazen ze in een radioactieve weide? Paarden kunnen tussen de 20e en 40 jaar oud worden. Tsjernobyl was in 1986 en door de straling werd een groot gedeelte van het land besmet en paarden lopen in de weide daar. Vergezocht en feitloos, maar wel anders denkend. Maar waar het natuurlijk om gaat is dat de labeltjes op de verpakkingen niet kloppen! Bewust iemand paardenvlees voorschotelen, foei!

Dan als laatste redmiddel maar een eitje bakken. Biologisch of vrije uitloop of gewoon? Zelfs de eieren zijn de weg kwijt en dat net voor de paasdagen! In Duitsland zijn er mogelijk bewust of onbewust eieren van een onjuist etiket voorzien. Zelfs de paashaas weet niet meer wat hij in zijn mandje moet laden.

Ik snap best waarom de wetenschap zo graag naar de maan wil en naar Mars. Onze aardbol is een oude man die op zijn laatste benen loopt.

En die meteoriet van laatst gooide een marsmannetje naar beneden om ons wakker te schudden op aarde, helaas weer niet gelukt…

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

DY69f

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>