Voedsel en Roel van Duijn

Ik was gisterenavond bij de vrijwilligersbijeenkomst van de voedselbank in ons dorp. Met elkaar discussiĆ«ren en ideeĆ«n aanleveren om aan geld en voedsel te komen. Bewust samen doen! Vanuit de gemeente was er ook grote belangstelling en is er een groot bedrag toegezegd aan de voedselbank, o nee, dat was in mijn droom vannacht… We gaan deze week alweer naar de 22 pakketten toe en de intake gesprekken voor nieuwe aanmeldingen lopen door. Maar wacht eens even, in 2014 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Wie durft met mij de weddenschap aan, dat we dus halverwege dit jaar opeens wat gemeenteraadsleden zullen zien bij de voedselbank. Doet het altijd goed onder de kiezers zo’n bewust bezoekje dan. Eigen belang zullen we maar zeggen.

Gisteren had ik het ook over voedsel. Al dat voedsel wat nu uit de schappen wordt gehaald omdat er verkeerde etiketjes op zitten. Kan dat alsjeblieft naar de voedselbank! De maag van iemand die honger heeft die roept niet om een etiketje maar om voedsel! Hier ermee! Zelfs de Ikea worstjes bevatten paardenvlees, zal mensen bij de voedselbank een worst wezen! Hier met die worst! Oost-Europeanen hebben in Duitsland 21 ton Goudse kaas gestolen. Ik neem aan dat dit voor de voedselbank daar is. Zo niet, hier met die kaas!

En wat is er met het internet aan de hand? Uit het hele land komen storingen binnen. Hotmail, Outlook, Ziggo? Proberen de marsmannetjes met ons te communiceren? Let me know! Misschien hebben zij nog wat voedsel over?

En dan nog even over een “staatsondermijnend persoon” Roel van Duijn. Er komt geen onderzoek naar de manier waarop de voormalige BVD ex-provo Roel van Duijn in de gaten heeft gehouden. Van Duijn had minister Plasterk om zo’n onderzoek gevraagd, maar die voelt daar niets voor. “Het gaat om gedragingen die zich hebben voorgedaan in een tijdsbestek van 30 tot 50 jaar geleden”. De AIVD ziet geen mogelijkheden om daar onderzoek naar te doen. De gehele waarheid zal dus nooit boven tafel gaan komen, geen schaakmat. Tja, sommige geheimen zullen altijd geheim blijven, maar je kunt er wel voor strijden en het proberen. Roel is een eind gekomen en binnenkort ga ik hem eens vragen wanneer de film gemaakt gaat worden en nog meer van die dingen. Ik heb al een verzoek gedaan of ik diegene mag zijn in de film, die de klappertjes aan Roel verkoopt. Kijk, daar droom ik nou bewust van…

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

3KBF

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>