Prettige dag

Veel gemeenten zijn financieel zwak. De helft van de grote gemeenten heeft niet genoeg geld meer om risico’s op te vangen. En dan probeer je wat inkomsten te genereren. Zo ook de gemeente Wijdemeren in het Gooi. Het grappige is dat het gemeentehuis van deze gemeente eerst in buurgemeente Hilversum lag, maar door een gemeentelijke grenscorrectie in Loodrecht is komen te liggen. De gemeente Wijdemeren heeft geld nodig en spreekt daarom brave burgers aan om stukjes grond bij te kopen. Stukjes grond die toch al bij hun huis liggen. Helemaal niets mis mee. Maar als je bericht krijgt dat je een stuk grond kunt bijkopen wat allang van jou is, dan sta je toch een beetje raar te kijken. Zeker als de gemeente bewust blijft volhouden dat dit niet zo is. Het kadaster had gelukkig nog de oorspronkelijke metingen voor de betreffende bewoner en de gemeente is al huilend het erf af gevlucht. Benieuwd hoe dit gaat aflopen. Van diezelfde gemeente staat trouwens op internet een Bing document van 14 januari 2013. Gaat over informatie en afwikkeling van grondtransacties. Er staat vertrouwelijk boven en in. Waarom staat het dan op internet? Afijn, als je het doorleest dan heb je een leuk boek van hoe het daar al eerder met de grond rommelde. Maar ik wil toch wel een bewuste tip aan huiseigenaren meegeven, dat je de kadaster gegevens goed moet bewaren van je huis. Er schijnen nog wel eens verschillen te zitten tussen wat van jou is en wat van de gemeente is!

Prettig weekend, afschaffen! Iemand iets goeds toewensen is altijd leuk, maar prettig weekend is niet meer van deze tijd. Mensen draaien ploegendiensten en de winkels zijn nu bijna overal 7 dagen open. Ik pleit er daarom voor dat we voortaan prettige dag zeggen. Waar onze ouders en grootouders bewust zo hard voor gevochten hebben is niet meer.

En dan nog een dierenbericht . Afgelopen week zijn er heel veel reuzenroggen aangespoeld op een strand in Gaza in het Midden-Oosten. Wetenschappers en vissers hebben de aangespoelde roggen even onderzocht, maar hebben “het waarom” niet kunnen achterhalen. Ik vond het meest opvallende, dat de roggen meteen erna op karretjes werden geladen en naar de markt toe werden gereden voor de verkoop. Niets geen dagen van onderzoek op het strand, geen Tweede Kamer vragen, geen Voedsel- en Warenautoriteit, gewoon opeten die roggen! Ik denk dat ik wel weet, waarom ze het strand op gingen. Egypte laat meerdere smokkeltunnels naar Gaza vol water lopen om ze onbruikbaar te maken. De tunnels zijn essentieel voor de 1,5 miljoen Palestijnen in de geïsoleerde Gazastrook. Ik denk dat die roggen konden kiezen tussen leven in zo’n tunnel of leven in een vervuilde zee. Ze vonden beiden niets en hebben zelfmoord gepleegd. Dat moet het gewoon zijn!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

h2yxJ

Please type the text above: