Handel hier en handel daar

Gisteren was ik met een vriendin aan het winkelen en kijken in een kringloopwinkel. Bij deze winkel waren de prijzen normaal en laag. Je hoort ook wel verhalen van winkels die duur zijn. Dit komt door de handelaren, mensen die spullen opkopen voor weinig en ze op een andere markt weer voor meer verkopen. De handelsmentaliteit van de Nederlander. Toch kun je voor veel artikelen heel goed terecht bij de kringloopwinkel. Je zou wel gek zijn als je dure prijzen in de winkel gaat betalen voor artikelen. In deze kringloopwinkel was zelfs een koffiecorner. Voor 2 koffie en 2 koeken was de prijs 3,40 euro. Kun je geen terrasje voor pakken in Bergen aan Zee.

Het lijkt wel alsof de drempel ook voor de kringloopwinkel volledig is weggevallen. Mannen met hun vrouw zijn kleding aan het kopen. Vriendinnen, moeders, zussen en kinderen, iedereen shopt zonder schaamte. Een dagje vermaak voor weinig en lekker snuffelen. Ik ben van de boeken en voor 1 euro heb je al een goed boek te pakken. Heerlijk zo’n winkel. Als je het echt goed wilt doen dan ga je eerst ontbijten voor 1 euro bij Ikea en erna naar de kringloopwinkel. Je sluit af met een strandwandeling en gaat zelf pannenkoeken bakken thuis. Voor weinig een geweldige dag, je moet het willen zien en zelf bewust ervaren.

Heel veel mensen kennen onderhand ook wel iemand die zijn huis of bedrijf is uitgezet. Deze panden worden dan op een veiling verkocht. Grappig hierin is, dat er nieuwe vastgoedhandelaren opstaan. Na de vastgoedcrisis hopen zij bewust de nieuwe rijken te gaan worden. De een zijn dood de ander zijn brood. De handelsmentaliteit van de Nederlander.

Er ontstaan ook nieuwe bedrijfjes, mensen die creatief zijn en iets nieuws verzinnen. De handelsmentaliteit van de Nederlander. De productie laat je doen in Polen want dat is goedkoper. Dat is nou wel weer een beetje jammer, maar productie hier in Nederland wordt steeds minder rendabel. Ook schilders en andere handarbeiders concurreren zich rot met de Polen in ons land. Ik hoor uurtarieven van 12 euro voorbij komen. Zelfs je gebit kun je voor weinig laten doen door een Pool. Onder het mom van bruggen slaan, stel ik de bouw van een hoge snelheidslijn voor naar Polen. Kan gelijk die zak met EU geld erin met 106 miljard euro.

De handel op de beurzen gaat in ieder geval goed. De polonaise kon gisteren gelopen worden. Toevallig is de polonaise een dans die gebaseerd is op een Poolse dans, de Polonez. In een polonaise kan de wandelrichting altijd worden omgekeerd, vergelijkbaar met de beurs.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gI2FB0

Please type the text above: